DILBEEK - Met de touringcar naar briljanten bruiloft

C21

DILBEEK - Met de touringcar naar briljanten bruiloft

Briljant
 

De viering van de briljanten bruiloft (65 jaar) van Frans Couwbergs en Maria Kerckhofs uit de Tenbroekstraat 70 in Sint-Ulriks-Kapelle zal om meer dan één reden in het collectieve geheugen blijven hangen. Voor zover schepen van burgerlijke stand Carine Walravens zich kon herinneren, is er in de Dilbeekse geschiedenis nog nooit een jubilerend echtpaar met een touringcar naar het kasteel-gemeentehuis gekomen. Het echtpaar is bevriend met een chauffeur van Rantour, die het briljanten echtpaar trakteerde op een rit in de topklasse van Setra.

 Frans Couwbergs en Maria Kerckhofs zijn geboren Kempenaars. Hij werd in Geel geboren in 1924, zij in Eindhout in 1925. In hetzelfde Eindhout huwden ze op 17 april 1943. Vijftig jaar geleden verhuisden Frans en Maria naar Kapelle om korter bij het werk en familie te wonen. Frans heeft twaalf jaar in de mijnen van Zolder en Luik gewerkt, ging nadien aan de slag bij de kartonfabriek en Hocké in Groot-Bijgaarden en eindigde zijn actieve carrière als voltijdse hulp bij de Broeders van de Christelijke Scholen voor het onderhoud van de school en de kamers.
 Maria ontfermde zich over het huishouden want er werden vijf kinderen geboren. Wat Maria de uitspraak bij het begin van de viering ontlokte: ,,Hij heeft op alle gebied zijn best gedaan’’.
 Maria heeft wel enkele jaren café gehouden eind de jaren vijftig, begin de jaren zestig. Het café heette heel toepasselijk ,,De Kempen’’, want Frans en Maria hebben nooit hun geboortestreek verloochend. Het echtpaar heeft overigens nog een caravan in Herselt. Daar logeren ze vaak in het weekend om te gaan dansen. Frans is trouwens nog altijd vol energie want hij knapt nog alle klusjes op. Het echtpaar rijdt ook nog zelf met de wagen. De vijf kinderen zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief