30 jaar Gordelen, hoog tijd voor een DILBEEKs fietsplan

C21

30 jaar Gordelen, hoog tijd voor een DILBEEKs fietsplan

Editiepajot_dilbeek_fietserbond_actie_foto_marc_van_acker
Foto © Marc Van Acker
 

Fietsersbond Pajottenland: “Ook dit jaar is de Fietsersbond bijzonder opgetogen om duizenden fietsers te zien trappen door de Dilbeekse straten en roept dan ook op om mee te Gordelen. De Gordel geeft jaarlijks de nodige dosis adrenaline om mensen aan te zetten hun stalen ros opnieuw te koesteren.

Opdat deelnemers van de Gordel naast de portie sport en gefeest ook een stukje Cultuur zouden kunnen meepikken, houdt De Fietsersbond voor de gelegenheid de historische watermolen van Pede open. Het museum is dan gratis te bezoeken en de molenaar geeft vakkundige demonstraties. Bovendien kan je er heerlijke streekbiertjes of koffie nuttigen.
Afspraak: zondag 5 september, watermolen van Sint-Gertrudis-Pede in de Lostraat (kortbij de 3 Gordelroutes).
Maar De Gordel doet de Fietsersbond ook terugblikken op wat er tot nu toe gerealiseerd werd voor fietsers, en wat blijkt: Dilbeek heeft na 30 jaar Gordelen nog steeds geen fietsbeleid. Feest is het hoofdthema van deze dertigste editie van de Gordel. En inderdaad er mag gefeest worden, jaar na jaar verwelkomt Dilbeek duizenden fietsers. Helaas zijn er voor de regelmatige fietsers in en rond Dilbeek weinig veilige voorzieningen. Daarom vraagt de Fietsersbond nogmaals om naast het gefeest ook effectief te investeren in de fiets. Er moet eindelijk eens een concreet fietsplan komen en er moet op korte termijn resultaten worden gezien. De historische achterstand moet worden ingehaald. De veiligheid van de schoolfietsroutes moet naar boven, er zijn nieuwe fietspaden nodig, bestaande fietspaden moeten veiliger worden en goed worden onderhouden en snelheidszone ‘s moeten worden ingericht naargelang de functie van de straat. Fietsers hebben immers recht op een veilige plek op de baan.
We rekenen erop dat politici en ambtenaren de fietsers, zowel voor woon-school, woon-werk woon-winkelverkeer als voor recreatief gebruik eindelijk aux serieux neemt. Fietsers zijn geen paria's”, aldus Fietsersbond Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2010
Marc Van Acker
Marc Van Acker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief