SCHEPDAAL - Zangeres Hanny-D krijgt meer en meer bekendheid in muziekwereld

C21

SCHEPDAAL - Zangeres Hanny-D krijgt meer en meer bekendheid in muziekwereld

Editiepajot_schepdaal_varia_hanny-d_01_foto_roger_mortelmans
Hanny-D. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_schepdaal_varia_hanny-d_02_foto_roger_mortelmans
Hanny-D. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_schepdaal_varia_hanny-d_03_foto_roger_mortelmans
Hanny-D. - Foto's © Roger Mortelmans
 

Muziek is altijd belangrijk geweest voor Annick Debruyne (Hanny-D). Op tienjarige leeftijd stond zij voor de eerste keer op een podium. Zij volgde in de muziekschool van Anderlecht zang en notenleer en maakte deel uit van het plaatselijk zangkoor. Sinds 1982 woont zij in de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal. Als solozangeres trad zij in de jaren negentig op onder de naam van Annick Daal (Daal verwijzend naar Schepdaal) en in een mum van tijd veroverde zij de harten van de muziekliefhebbers in Vlaanderen en Nederland. Maar door haar drukke job als manager van een schoonmaakbedrijf besloot zij in 1997 een punt te zetten achter haar zangcarrière.

Tien jaar later begon echter de zangmicrobe terug te kriebelen en onder impuls van haar echtgenoot Guy, die keihard in haar zangtalent gelooft en haar huidige manager is, besloot zij opnieuw zangles te volgen.
“Ik vond dat nodig”, zegt ze, “ik had toch tien jaar stilgelegen, wilde onder meer de ademhalingstechnieken terug beter onder de knie krijgen en inderdaad ik heb veel bijgeleerd.”
Terug dus de bühne op, maar dan wel onder een andere artiestennaam, want haar manager vond Annick Daal nu niet bepaald hip en absoluut niet commercieel. Dael veranderde in D, verwijzend naar de beginletter van hun beide familienamen, en Annick werd Hanny.
Zangeres Hanny-D was geboren.
“Op drie jaar tijd hebben we al heel wat bereikt”, zegt de zangeres, uiteraard zijn meer aanbiedingen steeds welkom en zeker een tv-optreden, want hoe meer je kan optreden hoe meer ervaring je ook opdoet.”
“Ik breng zeer gevarieerde ambiancenummers, feel good muziek, dansmuziek, misschien soms een beetje sensueel, niet bepaald schlagers, en ik zing tijdens mijn optredens zowel in het Nederlands als in het Frans omdat ik graag in beide talen zing. Vlamingen houden trouwens van Franstalige nummers en zingen ze steeds mee en ik lonk ook wel een beetje naar Wallonië en Waals-Brabant. Paul Severs heeft jaren geleden ook zijn blik laten vallen op Wallonië en met succes.
Veel liedjesteksten schrijf ik zelf, dat is belangrijk want dan kan je beter je eigen gevoelens in de tekst leggen. Elke cover breng ik met een persoonlijke toets, op een ander ritme, zoals onder meer “Tu m’as menti milliers de fois” (Je hebt me 1000 maal belogen van Laura Lynn) breng ik in een bolero versie.
Naast covers zing ik ook nieuwe liedjes, zoals recent “Non, non, non” en “De man uit mijn dromen”.
Mijn doel is zolang mogelijk te kunnen blijven zingen, ik ben optimistisch en blijf positief denken, een duwtje in de rug kan ik wel steeds gebruiken.
Mijn fans, mijn publiek, zijn voor mij zeer belangrijk, wij leven voor hen. Op mijn facebook staan al 8.000 fans, jonge en minder jonge. Mijn jongste fans zijn 4 en 5 jaar.”
Hanny-D blijft niet bij de pakken zitten en is volop bezig aan nieuwe nummers. Eveneens verzorgt zij diverse optredens.
Onder meer in Lennik voor de Lennikse brandweer op 12 september, Zaal Willem Tell Tollembeek op 25 september, op 16 oktober De strafste gemeente Marktplein in Ternat, op 10 november in CC ’t Vondel in Halle.
De andere optredens staan vermeld op haar website: www.hanny-D.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief