DILBEEK - Samen werken aan een veiligere schoolomgeving

C21

DILBEEK - Samen werken aan een veiligere schoolomgeving

Rc

Het Regina Caelilyceum, het gemeentebestuur, en de politie van Dilbeek hebben vorige week donderdag in onderling overleg de krijtlijnen uitgetekend voor het creëren van een zo veilig mogelijke schoolomgeving rond het lyceum.

 Zowel de school als de gemeente proberen al enige tijd via acties als het schoolrouteplan met veilige fietsroutes en RC-vlot de verkeersdrukte rond de school te beperken, o.a. door leerlingen aan te sporen om met de fiets naar school te komen. Dergelijke initiatieven hebben maar kans op slagen als leerlingen ook echt veilig met de fiets naar school kunnen. Dat laatste blijkt niet altijd even evident. Het vrijblijvende karakter van de bewegwijzering in het kader van RC-vlot blijkt niet dwingend genoeg om automobilisten te overhalen de aangeduide route te volgen. Dit leidt tot zeer druk verkeer bij het begin en op het einde van de schooldag. Daarnaast werden de voorbije maanden een 3-talleerlingen bestolen terwijl ze met de fiets naar school kwamen. Vanzelfsprekend moedigt ook dit niet aan om met de fiets te komen.
 
Het gemeentebestuur, de politie en de school hebben nu een actieplan opgesteld om de schoolomgeving leerling- en fietsvriendelijker te maken. Dit omvat 4 punten:
1.     Onderzoeken of slimme verkeersborden kunnen geïnstalleerd worden die zorgen voor eenrichtingsverkeer in het begin en op het einde van de schooldag.
In afwachting van een mogelijke installatie van slimme verkeersborden door het gebruik van op nadarhekken aangebrachte verkeersborden eenrichtingsverkeer in het begin en op het einde van de schooldag realiseren.
2.     In nauwe samenwerking met de wijkagent de verkeers- en veiligheidssituatie rond de school continu opvolgen en evalueren.
3.     De politie patrouilleert regelmatig in het begin en op het einde van de schooldag, waar mogelijk met de fiets.
4.     De mogelijkheden van camerabewaking op het schooldomein en in de aanpalende straten onderzoeken. 
 
De schepen van onderwijs, Dhr. Devliegher, de school en de politie van Dilbeek zijn ervan overtuigd dat via deze maatregelen op korte termijn de schoolomgeving nog veiliger zal worden zodat de leerlingen al deze lente volop met de fiets naar school kunnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief