DILBEEK - Ditjes en datjes uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Ditjes en datjes uit het schepencollege

Gemeenteraad2008

Kasteelhoeve: schuifdeur gang bevolking

Om de tocht in de gang van de dienst bevolking te verminderen, is het aangewezen een elektrische schuifdeur te plaatsen ter hoogte van de stalen kolom. De schuifdeur is van hetzelfde type als de schuifdeur aan de inkom. Er wordt nu prijs gevraagd aan verschillende aannemers. De kosten voor de plaatsing worden geraamd op 6.000 euro.
 
Procedure inbraakbeveiliging
 
 Het gemeentebestuur van Dilbeek gaat verschillende firma’s en slotenmakers uit Dilbeek aanschrijven en hen wijzen op de juiste procedure inzake inbraakpremie om verdere misverstanden te voorkomen. Er wordt immers nog regelmatig verkeerde informatie verspreid in verband met de inbraakpremie. Inwoners laten hierdoor wijzigingen aanbrengen zonder dat ze eerst een adviseur laten langskomen. De verkeerde info komt van een aantal firma’s gespecialiseerd in beveiliging en alarmsystemen.
 
   
 
Begeleid werken in bibliotheek
 
Het schepencollege gaat in op de vraag van het Platform Begeleid werken-MAGDA (Maatschappelijk Gewaardeerde Dagbesteding) Brussel/Halle/Vilvoorde om een persoon met een handicap te laten werken in de bibliotheek. De doelstelling van deze dienst is personen met een handicap, die niet de mogelijkheid hebben om een bezoldigde of loonvormende arbeid uit te voeren toch op een individuele en trajectmatige manier te begeleiden naar een onbezoldigde arbeidsactiviteit op maat. Er wordt geen arbeidsovereenkomst afgesloten, wel een raamovereenkomst die loopt voor onbepaalde duur.
Bibliothecaris Ward Kerckhof gaat akkoord om deze persoon activiteiten te laten verrichten in de bibliotheek.
   
 
 
Metalen archiefrekken voor politiegebouw
 
Een deel van de kelderverdieping van het nieuwe politiegebouw gelegen in de Stationsstraat 290-292 wordt ingericht als archiefruimte. Daarvoor moeten er nieuwe metalen archiefrekken voor een bedrag van 3.068,85 euro, btw inclusief, aangekocht worden.
 
Pakjes zieke 60-plussers
 
Eenmaal per jaar geeft het gemeentebestuur aan ongeveer 680 zieke zestigplussers een geschenkje. De werkgroep besliste om dit jaar een pakketje te geven bestaande uit tandenborstel + tandpasta + beker (+ eventueel shampoo, body lotion,.. afhankelijk van de prijs). Er werd prijs gevraagd bij verschillende firma’s. De keuze viel op het prijsvoorstel van de firma Collivery, Edingensesteenweg 196 uit Halle. Dit pakketje bevat 1 beker + 1 tandenborstel + 1 tandpasta + 1 shampoo + 1 zeepstuk + 1 handcrème voor de prijs van € 6,45 (BTW + geschenkverpakking inclusief). De totale uitgave bedraagt 4.386 euro.
 
Sportcomplex Roelandsveld: onderhoud technische installaties stookplaats
 
Tijdens de voorbije maanden diende het gemeentebestuur vaak een beroep te doen op onderhoudsfirma’s voor problemen aan de technische installaties van het sportcomplex Roelandsveld. Uiteindelijk is de firma Van Cutsem erin geslaagd de installaties behoorlijk te laten functioneren. Uit onderzoek bleek dat de onderdelen in de bedieningskast versleten zijn en dienen vervangen te worden. De automatische regeling werkt hierdoor niet goed zodat de installaties manueel dienen aangezet te worden. De firma van Cutsem gaat de onderdelen van de bedieningskast nu vervangen voor 3.600 euro + btw.
 
Verzakking op het Gemeenteplein in Dilbeek
 
De Dienst Openbare Werken gaat prioritair een wegverzakking op het Gemeenteplein in Dilbeek aanpakken. De Lijn Vlaams-Brabant meldde dit euvel in een fax. De bussen die uit de Sint-Ambrosiuslaan komen en de halte Gemeenteplein bedienen rijden in deze verzakking. Hierdoor komt de onderkant van de bus tegen de boordsteen. Om schade aan hun bussen te vermijden vroeg De Lijn deze wegverzakking te herstellen.
 
Inzameling taxussnoeisel
 
Dilbeek neemt net zoals vorig jaar deel aan de actie Kom op tegen Kanker met de inzameling van taxussnoeisel. Tijdens de duurtijd van de actie, die loopt van 15 juni tot 15 september kunnen de inwoners hun taxussnoeisel kwijt op het containerpark. Boomkwekerij Van Hulle haalt het snoeisel dagelijks gratis op en betaalt 40 euro per m³ snoeisel aan Kom op tegen Kanker.
 
   
Station Dilbeek: schade aan beplantingen
 
De gemeentelijke diensten stelden schade vast aan het plantvak aan de parking van het treinstation van Dilbeek (hoek Lange Haagstraat). Vrachtwagens reden er voor de werken aan de perrons over de planten. De gemeente verzocht bouwheer Infrabel het plantvak in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Infrabel beloofde in een e-mail de herstelling van het plantvak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief