DILBEEK AC beste jeugdploeg van Vlaanderen

C21

DILBEEK AC beste jeugdploeg van Vlaanderen

Repro_ep_-_dilbeek_ac_jeugdkampioen_1_-_foto_kos
Dilbeek AC mag zich tot beste jeugdploeg van Vlaanderen beschouwen. - Foto's KOS
 
Repro_ep_-_dilbeek_ac_jeugdkampioen_-_foto_kos
 
Dilbeek AC heeft zich op de finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen in Beveren tot beste jeugdploeg van Vlaanderen gekroond. De meisjes van Dilbeek AC, die in de voorronde vijfde eindigden in totaal, haalden het met 156,5pt verrassend van Atletiek Zuid West (140pt) en AC Herentals (137,5pt).
Het overwicht van de meisjes van Dilbeek AC werd al vanaf de eerste disciplines duidelijk. Geen enkel ander team kon hen een strobreed in de weg leggen in hun queeste naar de titel. Halfweg viel de geel-blauwe armada even terug naar plaats drie, maar dat zette de club onder andere recht in sterke prestaties bij het verspringen, 60m spurt, hoogspringen en 4x60m bij de pupillen meisjes.
AC Herentals proefde tijdens de competitie even van de tweede plaats, maar moest uiteindelijk toch tevreden zijn met brons. Atletiek Zuid West kende een sterke start, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Ongeveer halfweg bedroeg het verschil tussen Atletiek Zuid West en Dilbeek AC niet meer dan een half punt. Na enkele keren haasje over te hebben gespeeld, helde de balans over in het voordeel van Dilbeek AC.
In totaal namen 12 clubs deel aan de finale van de Beker van Vlaanderen voor meisjes. Ze maakten er een spetterende atletiekdag van met veel ambiance, teamspirit en knappe prestaties. Daarmee is het BVV-seizoen van 2010 afgesloten en kunnen de clubs al beginnen bouwen aan hun ploeg voor volgend seizoen.
De pupillen en miniemen van Dilbeek AC trainen elke woensdag tussen 16u30 en 18u00 en elke vrijdag tussen 17u00 en 18u30 op het Roelandsveld in Dilbeek. Meer info: www.dilbeekac.be => “BPM-info” of mail naar dacvzw@yahoo.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2010
Bart Hoogwijs
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief