SCHEPDAAL – Piet Piraat laat honderden kinderen in de kou staan

C21

SCHEPDAAL – Piet Piraat laat honderden kinderen in de kou staan

Editiepajot_schepdaal_piet_piraat_foto_steven_walravens
Piet Piraat stond wel op de affiche maar niet op het podium. - Foto © Steven Walravens

De organisatoren van Schepdaal Feest hebben er weer een spetterend weekend opzitten. Het vernieuwd jaarmarktcomité dat drie jaar geleden een nieuw elan gaf aan de jaarmarkt van Schepdaal had afgelopen weekend een goed gevuld programma met tal van activiteiten en optredens voor jong en oud. Zo stond zaterdagnamiddag de Studio 100-artiest ‘Piet Piraat’ op de affiche, maar deze weigerde het podium te betreden.

Voorzitter Dirk Evenepoel van vzw Schepdaal Leeft: “Zaterdagnamiddag liep onze feesttent vol met jonge kinderen die naar het optreden van hun idool Piet Piraat kwamen kijken. Acteur Peter Van de Velde, die de rol van Piet Piraat vertolkt, weigerde echter op te treden omdat zijn headset, (oorsetje waarin hij zichzelf hoort) niet zou gewerkt hebben. De technische crew van Haifax, waarmee we elk jaar werken, heeft het oorsetje getest en er bleek niets mis te zijn.”
 
De mogelijkheid was er nog altijd om via de monitors op te treden, zoals de meeste artiesten het doen. Maar toch weigerde hij zijn muzikale act te brengen.
 
“Wij hebben nog trachten te onderhandelen om eventjes het podium te betreden en de vele wachtende kinderen in de broeierige tent te begroeten of handjes te gaan schudden. Maar daar antwoordde hij gewoonweg op dat hij niet gekomen was om handjes te schudden. Hij bolde het kwaadweg af en wij moesten de kinderen meedelen dat Piet Piraat niet ging optreden. Met teleurgestelde en enkele huilende kinderen als gevolg.” vervolgt Dirk.
 
“Het feit dat het oorsetje niet goed werkte willen we nog ter betwisting houden, maar de wijze hoe hij handelt ten opzichte van de kinderen is onaanvaardbaar. Leg maar eens uit aan kinderen dat Piet Piraat om technische redenen niet kan optreden. Een kind verstaat dat niet. Zo’n een man, dat dagelijks professioneel bezig is met kinderen zou dit probleem toch op een andere manier moeten oplossen.” aldus Evenepoel.
 
Buiten het voorval met de kinderidool is het jaarmarktweekend vlekkeloos verlopen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief