DILBEEK – Andersvaliden exposeren in Westrand

C21

DILBEEK – Andersvaliden exposeren in Westrand

Editiepajot_dilbeek_andersvaliden_foto_gerrit_achterland
Jacky Duyck is trots op zijn leerlingen. - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_andersvaliden_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
Editiepajot_dilbeek_andersvaliden_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 

Andersvaliden die graag tekenen, schilderen, boetseren en knutselen exposeren hun werk in CC Westrand van woensdag 13 oktober tot zondag 7 november, te bezoeken elke dag van 9 tot 21 uur.

De monitoren Martine Callaert, Tony Crabbe, Sophie De Breuker, Odette Eliano en Sofie Vanden Borre, onder de pedagogische en artistieke leiding van kunstschilder Jacky Duyck, begeleiden deze cursisten om hen de mogelijkheid te geven zich creatief beter uit te drukken, en om er plezier aan te beleven.
Dertig verstandelijk gehandicapten tussen de 15 en 65 jaar komen om de twee weken samen om artistiek bezig te zijn. Met nieuwe technieken en ideeën zijn ze creatief met verf, potlood, stift, collage, …
"Wat wij doen is veel meer dan bezigheidstherapie" opent Jacky Duyck het gesprek tussen de kunstwerken in het atelier. "We willen deze andersvaliden via het creatieve iets meegeven, om er echt plezier aan te beleven. Elke bijeenkomst kadert in een thema bijvoorbeeld het circus, de lente, het dier, vakantie, sneeuwpret enz... Daaraan koppelen we dan materiaal en techniek toe; zoals werken met houtskool, kleurstiften, waterverf. We proberen bij hen interesse te wekken voor schilderijen van bepaalde kunstenaars en stromingen in de kunstgeschiedenis".
De monitoren respecteren de leefwereld van de deelnemers aan het atelier. Sommige werkjes doen denken aan wat kinderen uit de lagere school zouden presteren. Maar andere deelnemers hebben duidelijk meer mogelijkheden en talent… een wondere wereld.
Jacky Duyck spreekt met veel trots over zijn leerlingen: "Sommigen hebben er een dag werken in de beschuttende werkplaats opzitten, maar zijn bij elke cursus trouw op post (2 keer per maand op maandagavond).Elke les zijn ze zeer intens begaan met hun tekening of schilderwerk, en aan inspiratie ontbreken ze niet."
Deze expo, met bijzonder fijne schilderwerken, is zeker een bezoek waard, om samen met hen te dromen en te genieten. Iedereen welkom. Vernissage met receptie op zaterdag 16 oktober om 17 uur in Westrand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2010
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief