Leerlingen Regina Caeli fietsen voor veilige schoolroutes in DILBEEK

C21

Leerlingen Regina Caeli fietsen voor veilige schoolroutes in DILBEEK

Editiepqjot_dilbeek_fietsen_1
Foto's KOS
 
Editiepqjot_dilbeek_fietsen_2
Foto KOS
 

De leerlingen van de lagere school en humaniora van Regina Caeli uit Dilbeek hielden een fietsactie voor veiligere routes naar hun school. De gedeputeerden Elke en Walter Zelderloo  fietsen mee om hun steun voor deze actie uit te drukken.

Regina Caeli moedigt haar leerlingen aan om duurzaam, te voet, met de fiets of met de bus, naar school te komen. Op die manier moeten er minder wagens om en rond de school passeren.
 
"Maar meer fietsers naar school vereist ook verkeersveiliger schoolroutes. En daar knelt het schoentje. De Baron de Vironlaan, die dagelijks door vele fietsende leerlingen wordt gebruikt, is een schrijnend voorbeeld van de huidige situatie. De brede residentiële laan van weleer met dubbele voetpaden heeft geen fietspaden. Bovendien passeert er veel verkeer dat in rechte lijn van en naar de Ninoofsesteenweg raast. Dit maakt het fietsen in deze laan levensgevaarlijk", zegt Peter Op ’t Eynde, algemeen directeur van het Regina Caelilyceum.
 
UITVOERINGSPLAN ONTBREEKT
Dankzij een initiatief van de werkgroep verkeer van de Dilbeekse scholen heeft de gemeenteraad in september 2007 unaniem beslist om in de komende jaren voldoende financiële middelen te voorzien voor het prioritair aanpakken van veilige schoolroutes.
 
"Dit was een eerste stap in de goede richting. Maar het ontbreekt tot nu toe nog steeds aan een duidelijk uitvoeringsplan. We horen er niets meer van. Daarom fietsen de leerlingen van Regina Caeli ook dit jaar opnieuw massaal om de aandacht te vestigen op deze problematiek. Ze vertrokken aan het Dilbeekse gemeentehuis om via de Vironlaan hun weg naar de school verder te zetten", zegt Olivier De Ryckere, lid van de ouderraad van Regina Caeli en van de werkgroep verkeer van de Dilbeekse scholen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief