Sprokkels uit het DILBEEKSE schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKSE schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Nieuw regeling voor herdenking Wapenstilstand

Het schepencollege heeft een nieuwe regeling uitgewerkt voor de Herdenking van de Wapenstilstand op 11 november. Die nieuwe regeling is nodig om onder meer het tekort aan priesters op te vangen. Er is voortaan geen kerkelijke plechtigheid meer in alle kerken van Dilbeek. In sommige deelgemeenten zoals in Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapelle vinden voortaan de recepties ter gelegenheid van Wapenstilstand plaats in de lokale cafés. Dan hoeven er niet langer drank en glazen vervoerd te worden en daalt de personeelskost. Voor Sint-Martens-Bodegem blijft de huidige regeling behouden omdat er geen herbergen in de onmiddellijke nabijheid zijn.
Inlopen van Brusselstraat
Op 22 oktober 2010 om 19 uur wordt de vernieuwde Brusselstraat officieel ingewandeld. De inwoners, de aannemer en de directeur van Don Bosco werden uitgenodigd . De fanfare Hand in Hand verzorgt de muzikale omlijsting. Het schepencollege zal gewezen VRT-acteur Pol Ricour, die in de straat woont, vragen het peterschap op zich te nemen.
Weer feestbus op oudejaarsavond
Op oudejaarsavond wordt weer een feestbus ingelegd. In het raam van de provinciale eindejaarscampagne ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ legt de provincie Vlaams-Brabant en De Lijn opnieuw feestbus 128 in (verbinding Leerbeek – Brussel via Lennik, Schepdaal, Itterbeek en Dilbeek – N8).
Voor het inleggen van feestbus 116 (verbinding Dilbeek – Ternat via Savio, Zuurweide, Groot-Bijgaarden, Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem) verleent Dilbeek financiële steun. Kostprijs bedraagt per bus 750 euro (excl. btw). De jeugddienst van Ternat bevestigde al dat hij dit jaar opnieuw 1 van de 2 bussen betaalt. De andere bus betaalt Dilbeek. Vorig jaar hadden beide feestbussen succes: feestbus 128 vervoerde 1.334 jongeren, feestbus 116: 409.
Delhaize Groot-Bijgaarden breidt uit
Het schepencollege heeft gunstig advies gegeven voor de uitbreiding van het warenhuis Delhaize in Groot-Bijgaarden. De aanvraag voorziet in de uitbreiding van een winkelgebouw (supermarkt) dat gesitueerd is langsheen de Brusselstraat. Het betreft een gebouw in open verband. Het gebouw wordt over de volledige breedte van de achtergevel (45 m) met een diepte van 10 m uitgebreid. Hierdoor zal de totale bouwdiepte van het gebouw op 53,35 m worden gebracht. De totale grondoppervlakte van het gebouw zal na de werken 2.464 m² bedragen. De afstand van het gebouw tot de achterste perceelsgrens zal nog minimaal 25 m bedragen. De hoogte van het aangebouwd volume bedraagt 4,55 m. Samen met de realisatie van de uitbreiding zal de winkel ook intern worden verbouwd.
Groenafvalinzameling blijft
De groenafvalinzameling bij minder mobiele gezinnen blijft bestaan. Dat heeft het schepencollege beslist. Momenteel maken 163 minder mobiele gezinnen gebruik van de groenafvalinzameling, op afroep, die in het voorjaar van start ging. Zoals vooropgesteld dekken de inkomsten (2.685 euro voor mei-juni) de helft van de kosten (5.655 euro voor dezelfde periode). De service verloopt zonder problemen en kan verder gezet worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief