GROOT-BIJGAARDEN - Vernieuwd containerpark open op 3 december

C21

GROOT-BIJGAARDEN - Vernieuwd containerpark open op 3 december

Editiepajot_werken_2010_p200

De herinrichting van het containerpark langs de Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden vlot uitermate goed. In die mate zelfs dat het containerpark op 3 december officieel open gaat. Vanaf dinsdag 7 december is het heringericht containerpark weer toegankelijk voor het publiek.

De werken aan het containerpark zitten perfect op schema. Het achterste gedeelte is al volledig geasfalteerd. Enkel het platform met de containers in de diepte moet nog geplaatst worden. De aannemer is momenteel bezig met de herinrichting van het voorste gedeelte. De werken zijn normaliter voltooid op 29 november.
Na de herinrichting van het recyclagepark wordt het weer mogelijk om er grofvuil te deponeren. Ook kan, door de installatie van weegbruggen, de retributie op de inzameling nauwkeuriger gebeuren. Maandelijks mag de Dilbekenaar tot 40 kg grof vuil aanbieden in het containerpark. Daarnaast blijft de tweemaandelijkse ophaling van het grof huisvuil op afroep bestaan.
Door het nieuwe systeem zijn enkele aanpassingen aan het bestaande retributiereglement nodig.
De retributie bedraagt:
•             voor het deponeren van niet-recycleerbaar afval: € 0,4/kg met een minimum van € 2 per aanvoerbeurt
•             voor het deponeren van recycleerbaar afval: € 0,1/kg met een minimum van € 2 per aanvoerbeurt
Volgende afvalstoffen worden vrijgesteld van elke retributie: KGA, PMD (aangeboden in een gemeentelijke PMD-zak), hol glas, papier en karton, kroonkurken, kurken, printerafval, batterijtjes, textiel, zuiver piepschuim, motorolie, frituurolie, metalen, autobanden van personenwagens en asbestafval.
De aangeboden hoeveelheden per gezin of bedrijf per maand worden beperkt tot volgende maxima:
•             1 ton bouwafval, asbestcement, roofing, glas, papier/karton, PMD, hout en metalen
•             40 kg grofvuil met inbegrip van afgewerkte olie en frituurolie en -vet.
Indien in één maand de maximumhoeveelheid afval niet wordt aangeboden, is het saldo niet cumuleerbaar met het toegelaten maximum van een volgende maand. De retributies moeten contant betaald worden bij vaststelling van de gewichtshoeveelheid.
Perscontainer
Dilbeek koopt voor het heringerichte containerpark ook een perscontainer van 45.000 euro aan. Met deze container wordt het mogelijk het grof huisvuil ter plaatse samen te persen, zodat de transportkosten worden beperkt.
Groenafval
In mei van dit jaar ging de groenafvalinzameling bij gezinnen met beperkte mobiliteit van start in onze gemeente. Een stijgend aantal gezinnen, inmiddels al 113, maakt gebruik van deze service. Een verlenging van deze dienst is dan ook aangewezen, in eerste instantie tot eind 2013, einddatum van de meeste afvalinzamelingscontracten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief