DILBEEK - Diamant voor ,,zwaantje’’ François

C21

DILBEEK - Diamant voor ,,zwaantje’’ François

Diamant_voor_zwaantje
 

Bijna vijftig jaar nadat ,,zwaantje’’ François De Backer burgemeester Stefaan Platteau op de bon zwierde voor rijden in dubbele file in de Birminghamstraat in Anderlecht, stonden ze afgelopen zaterdag weer oog in oog voor de viering van de diamanten bruiloft van François De Backer en zijn echtgenote Angeline Broos. Motard en burgemeester herkenden elkaar haast onmiddellijk.

Het echtpaar François De Backer en Angeline Broos woont nog maar vijf jaar in Dilbeek in de Bessenlaan. Het koppel woonde voordien aan de Ninoofsesteenweg aan de Prins van Luik. François en Angeline huwden op 24 april 1948 in Buizingen.
François was van opleiding automechanieker maar bracht zijn hele carrière door bij de politie. In 1958 ging hij bij de politie omdat er met Expo’ 58 veel politieagenten nodig waren voor de bewaking. François voegde zich bij de ,,motards’’ of ,,de zwaantjes’’ en in die functie verbaliseerde hij later in de jaren zestig burgemeester Platteau. Burgemeester Stefaan Platteau herinnerde zich nog dat hij een smoesje verzon om onder de boete onderuit te komen, maar François bleef onwrikbaar. François sloot zijn carrière af bij de politie ,,op den bureau’’. Echtgenote Angeline Broos heeft gewerkt bij Cote D’Or en de Bon Marché.
Het echtpaar kreeg drie kinderen: een zoon en twee dochters. Intussen is de familie al vergroot met twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. François staat graag achter het fornuis. Tijdens zijn actieve loopbaan kookte hij ook vaak voor allerlei politiefeestjes.
François werd geboren in Lembeek op 2 februari 1930, Angeline in Brussel op 31 januari 1926.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief