Sprokkels uit het DILBEEKSE schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKSE schepencollege

Schepencollege_nieuw_p200

Nieuwe vloer voor sporthal Groot-Bijgaarden

Het schepencollege gaat akkoord met de vernieuwing van de sportvloer in de sporthal Ten Gaerde van Groot-Bijgaarden op voorstel van de gemeentelijke sportdienst. Enkele clubs hadden op de jongste algemene vergadering van vzw Ten Gaerde aanpassingen gevraagd van het belijningsplan van de grote zaal en tevens geklaagd over de vuile staat van de vloer (harsvlekken handbal) en de vele krassen.
De sporthal dateert van 1994, de toplaag is versleten. De sportdienst stelde voor meteen een nieuwe pvc-coating aan te brengen over de hele oppervlakte van de sportvloer en in een andere kleur. Die vernieuwing wordt geraamd om € 30.000 + btw en gebeurt volgend jaar.
Parkeersituatie in Verheydenstraat blijft behouden
Het huidige parkeerregime in de Verheydenstraat in het centrum van Dilbeek blijft behouden. Vorig jaar besliste het schepencollege de reglementering van de blauwe zone en de beperkte parkeertijd af te schaffen, omdat er geen behoefte aan was noch controle. Het schepencollege gaat niet in op de vraag om de parkeersituatie in de Verheydenstraat opnieuw te bekijken naar aanleiding van enkele klachten over langparkeerders. De huidige toestand blijft behouden.
Proefopstelling snelheidsremmers Thaborstraat
Er komt geen proefopstelling met snelheidsremmers in de Thaborstraat. Bewoners vroegen een proefopstelling zoals in de Wolsemstraat te plaatsen. Vroegere proefopstellingen werden al weggenomen. Het schepencollege besliste de huidige toestand te behouden in afwachting van een duurzame oplossing die in het budget van 2011 wordt ingeschreven.
Zwaardere kasseien voor Gemeenteplein Groot-Bijgaarden
Verschillende kleine kasseien op het Gemeenteplein van Groot-Bijgaarden zijn los gereden. De verkeerscommissie bekeek ter plaatse de toestand van het wegdek. Het schepencollege gaat akkoord met het voorstel van de commissie om een overheidsprocedure op te starten waarbij prijs gevraagd kan worden voor het vernieuwen van het wegdek door dikkere kasseien, wat een duurzamere oplossing moet bieden. De nodige kredieten worden in het budget van 2011 voorzien.
Geen nieuwe oversteekplaats Assestraat/Brusselstraat
Het schepencollege is het eens met de technische verkeerscommissie om geen nieuwe oversteekplaats voor voetgangers te voorzien aan de Assestraat met het kruispunt van de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle. De commissie is van mening dat er beperkte oversteekbewegingen ter hoogte van deze straat zijn. Tevens is de commissie van oordeel dat op termijn werk moet gemaakt worden van het herinrichten van de zone 30 en het centrum van Sint-Ulriks-Kapelle, zoals voorzien in het mobiliteitsplan. Om die reden staat de verkeerscommissie negatief tegenover het voorstel en wenst zij de huidige toestand te behouden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief