Provincie Vlaams-Brabant keurt ruimtelijk structuurplan DILBEEK goed

C21

Provincie Vlaams-Brabant keurt ruimtelijk structuurplan DILBEEK goed

Julien_dekeyser_p200
Gedeputeerde Julien Dekeyser (ep)

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Dilbeek goedgekeurd.

"Dilbeek vervult door haar ligging tussen het Brussels hoofdstedelijk gebied en de grote open ruimtegebieden van het Pajottenland, een belangrijke ruimtelijke scharnierfunctie. Zowel de stedelijke accenten in Groot-Bijgaarden en Dilbeek als de kwalitatieve open ruimten bepalen haar eigenheid", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
In de stedelijke kernen van Groot-Bijgaarden en Dilbeek zijn bijkomende woongelegenheden en nieuwe economische ontwikkelingen mogelijk.
In het landelijke gedeelte van Dilbeek zijn er waardevolle vallei- en bosgebieden aanwezig en komen er ook kleinere en geïsoleerde, maar biologisch zeer waardevolle, gebieden voor.
De gemeente Dilbeek wil de verdere versnippering van deze waardevolle beekvalleien tegengaan. Het centraal gelegen natuurreservaat 'de Wolfsputten' maakt een groene verbinding met deze versnipperde waardevolle gebieden.
"Dilbeek wil een aangename woonomgeving creëren en inspanningen leveren op vlak van lokale werkgelegenheid door de aanwezige woonkernen te versterken en door aandacht te besteden aan verkeersveiligheid. Met deze benadering kan Dilbeek zijn troeven van afwisseling van landelijke omgevingen met stedelijke ruimtes in hun eigenheid te bevestigen en te versterken", zegt gedeputeerde Julien Dekeyser.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief