DILBEEK - Schepencollege verbiedt nachtelijke GEN-werken

C21

DILBEEK - Schepencollege verbiedt nachtelijke GEN-werken

Luc_deleu_p200
Schepen Luc Deleu (ep)

Het schepencollege van Dilbeek verbiedt alle nachtelijke GEN-werken in de maand december. De AB nv – VALENS had daarvoor een aanvraag ingediend. De firma wou:

1. Nachtwerken in de zone langsheen het spoor tussen de Herdebeekstraat en het Pedeviaduct voor het uitrusten van de bovenleidingspalen met metalen consoles en spandraden voor een nieuwe bovenleiding: tijdens de nachten van 1, 2, 3, 6, 7, 8 en 9 december (van 22.00 uur tot 7 uur).
2. Nachtwerken gedeelte tussen het Pedeviaduct en de Ijsbergstraat voor het uitrusten van bovenleidingspalen met metalen consoles en spandraden voor een nieuwe bovenleiding: tijdens de nachten van 10, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22 en 23 december (van 22.00 uur tot 07.00 uur).
Het schepencollege geeft hiervoor geen toelating. Schepen van Openbare Werken Luc Deleu: “Ondanks alle beloftes blijven de werven in Schepdaal en Itterbeek onaanvaardbare overlast veroorzaken. Wij maakten daar begin november bouwheer TUC-rail op attent in een brief. Er kwam geen reactie. Daarom heeft het schepencollege beslist deze aanvraag niet in te willigen’’.
Soms blijven de straten – tegen de afspraken in – tijdens het weekend vol modder liggen. Dat was al onder meer het geval in de Herdebeekstraat en de Halleweg. Die straten waren ernstig vervuild en helemaal niet geborsteld.
Ook met de vorige afspraken voor nachtwerk werd een loopje genomen. Nachtwerken mogen een normale en aanvaardbare hinder niet overschrijden. Schepen Luc Deleu: “Tijdens de nacht van 5 op 6 november signaleerden verschillende bewoners ons dat het nachtlawaai buiten proportie was en hen uit hun slaap hield. De Ninoofsesteenweg lag tijdens dat weekend bezaaid met kiezelsteentjes. Ook het werfvervoer houdt zich niet aan de afspraken. Verschillende malen was er al vrachtvervoer van ’s morgens zes uur. Schepen Deleu: “Om al die redenen hebben we het nachtwerk voor december verboden’’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief