DILBEEK eert Karel en Linda

C21

DILBEEK eert Karel en Linda

Editiepajot_dilbeek_eert_karel_en_linda_foto_jean-pierre_schoukens
Het gemeentebestuur ontving het echtpaar Karel Moens en Linda Ruymaekers. Zij waren meer dan dertig jaar vrijwilliger bij de Dilbeekse Zwemvereniging. Zij leerden duizenden Dilbeekse jongeren zwemmen. Zij geven nu de fakkel door. - Foto © Jean-Pierre Schoukens
 

De namen Karel Moens en Linda Ruymaekers klinken als een klok in Dilbeek. Zeker in sportmiddens. Het echtpaar hield zich bij de Dilbeekse Zwemvereniging meer dan dertig jaar intensief bezig met de zwemopleiding van de Dilbeekse jeugd. Karel en Linda geven nu de fakkel door. Voor deze uitzonderlijke prestatie werd het echtpaar ontvangen op het gemeentehuis.

Hoeveel jonge Dilbekenaren de eerste zwemslagen niet leerden bij Karel en Linda, is niet meer na te tellen. Het moeten er duizenden geweest zijn. Dilbeek heeft meer dan honderd verenigingen en nog veel meer vrijwilligers, onder wie sommigen uitzonderlijke prestaties leveren en hebben geleverd. In die laatste categorie horen zeker Karel, alias Charly, en Linda zeker thuis. Zij leerden hun volk zwemmen, zo luidde de lofrede tijdens de viering op het gemeentehuis.
Karel Moens was niet alleen actief bij de Dilbeekse Zwemvereniging maar ook in vele andere verenigingen en raden. Op provinciaal vlak heeft Karel ook veel voor de zwemsport gerealiseerd.
Even werd herinnerd aan de brand die Dilkom enkele jaren geleden teisterde. Er vielen geen slachtoffers te betreuren door de vlotte evacuatie geleid door Karel en Linda. Beiden werden ook geprezen voor hun vlotte samenwerking tijdens de grondige restauratie van het zwembad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief