Vernieuwd recyclagepark in GROOT-BIJGAARDEN officieel open

C21

Vernieuwd recyclagepark in GROOT-BIJGAARDEN officieel open

Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens__4_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens__1_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens__3_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens__5_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_opening_recyclagepark_foto_jean-pierre_schoukens__8_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 

Vanaf vandaag is het vernieuwde recyclagepark aan de Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden officieel open. Het modulaire systeem is een primeur voor België. Nieuw is ook dat de Dilbeekse inwoner vanaf vandaag weer niet-recycleerbaar grof vuil kwijt kan in het recyclagepark, alhoewel het nog altijd veel lonender blijft afval te voorkomen of te recycleren.

Retributies
In dit vernieuwd recyclagepark worden 25 verschillende én recycleerbare afvalfracties aanvaard. De volgende retributies gelden:
•             Recycleerbaar afval: 0,1 euro per kilo, minimum 2 euro per beurt
•             Niet-recycleerbaar afval: 0,4 euro per kilo, minimum 2 euro per beurt
Toegang
De Dilbeekse inwoners kunnen met elektronische identiteitspark het recyclagepark binnen. De witte badge verdwijnt. Verenigingen en bedrijven kunnen een aparte elektronische toegangskaart aanvragen (contacteer een parkwachter). Ook nieuwkomers in de gemeente,
die nog niet over een identiteitskaart beschikken, kunnen een toegangskaart aanvragen, die 3 maanden geldig blijft (op basis van het bewijs van inschrijving dat afgeleverd wordt door de bevolkingsdienst). Tweede verblijvers, die niet in de gemeente zijn ingeschreven, hebben geen toegang tot het recyclagepark.
Betalingen
Betalingen gebeuren bij voorkeur ter plaatse via Bancontact aan de betaalzuil, onmiddellijk na ontvangst van het weegticket (de factuur) op de tweede weegbrug, of nadien in de milieudienst (cash) of via overschrijving, maar altijd vóór het volgende parkbezoek. Regelmatige parkbezoekers vragen we om een bepaald bedrag vooraf te betalen; dat zal u ettelijke wachtbeurten besparen aan de bankterminal. Facturen/betalingen/kredieten worden per gezin opgevat; elk gezinslid
kan zijn eigen identiteitskaart gebruiken om zich toegang te verlenen, maar bedragen worden gecentraliseerd via het gezinshoofd. Na het eerste bezoek aan het vernieuwde recyclagepark zal het resterende saldo op oude recyclageparkkaarten automatisch in het nieuwe systeem gebracht worden, dit tot eind 2011. Actualisaties vinden ook plaats bij verhuis, overlijden, en dergelijke.
Compostdemohoek
Compostvaten, compostbakken, snipperwanden, takkenrillen, vlechtwerk, bodembedekkers: je vindt het allemaal in onze vernieuwde compostdemohoek. Af en toe bemannen de compostmeesters het hoekje. Maar ook de parkwachters kunnen helpen met diverse compostinfo, o.a. over subsidieerbare hakselaars en mulchmaaiers, met de directe verkoop van compostvaten – en bakken (15 euro). Houtsnippers zijn helemaal gratis verkrijgbaar.
Openingsuren
> dinsdag tot vrijdag: 12.30 tot 17.30 uur
> zaterdag: 9.30 tot 12 uur en 13 tot 16 uur
> gesloten: maandag, zon- en feestdagen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief