DILBEEK - Werken chirolokalen Bodegem starten in januari

C21

DILBEEK - Werken chirolokalen Bodegem starten in januari

Editiepajot_dilbeek_scouts_paloke_foto_ep
 

Dilbeek maakt volop werk van zijn meerjarenplan voor jeugdlokalen. Het eerste grote project, de nieuwe lokalen voor Chiro Bodegem, gaat in uitvoeringsfase. Voor het tweede project, de nieuwe lokalen voor Scouts Paloke, is een ontwerper aangesteld die aan de slag kan om de plannen uit te werken.

Het gemeentebestuur duidde na afloop van de aanbestedingsprocedure bvba Pyck Michaël Algemene Bouwwerken uit Erpe-Mere aan als aannemer voor de nieuwbouw van chiro Bodegem. De aanvangsdatum voor de werken werd vastgesteld op 24 januari 2011. Als alles goed gaat, kan Chiro Bodegem voor het einde van 2011 verhuizen naar de nieuwe lokalen.
Voor de lokalen van Scouts Paloke is ondertussen ook een ontwerper aangesteld. Het voorstel van Architectenbureau Arka uit Itterbeek werd door het gemeentebestuur en de scouts geselecteerd uit zes offertes. Nu de ontwerper is aangesteld kan het echte werk beginnen. Op basis van gesprekken met de gemeente en de gebruikers wordt het ontwerp verder uitgewerkt en waar nodig aangepast. Er wordt gekozen voor een duurzame en multifunctionele constructie met aandacht voor inbraakveiligheid. Zo wordt er onder meer nuttig gebruik gemaakt van een grondhelling om enerzijds de toegankelijkheid van de lokalen op de tweede verdieping te garanderen maar ook op de geluids- en thermische isolatie te verzekeren. Het ontwerp tracht ook de uitbatingskosten te minimaliseren door het energieverbruik te minimaliseren.
Tegen de zomervakantie wordt een definitief ontwerp ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Na de procedures voor de bouwaanvraag en de aanbesteding van de werken, kunnen ook in Paloke de werken aanvatten, vermoedelijk begin 2012.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief