DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Dilbeek wil geen Groove City meer

Gelet op de grote financiële inspanningen voor de veiligheid en de ordehandhaving, heeft het schepencollege van Dilbeek beslist volgend jaar Groove City niet meer toe te laten. Meer dan 100 medewerkers werden ingezet voor de editie 2010 van Groove City. De kostprijs voor de politiezone Dilbeek alleen al bedraagt € 20.000. Het evenement kan nog wel plaats hebben op voorwaarde dat de organisator alle kosten betaalt.
Google Earth kent Sint-Ulriks-Kapelle niet
Een inwoner uit Asse meldde het schepencollege dat wanneer men in Google-Earth naar St.-Ulriks-Kapelle kijkt, men als plaatsnaam “Chapelle-Saint-Ulric” ziet. Ook wanneer men naar St.-Martens-Bodegem kijkt, krijgt men een Franstalige benaming. Het schepencollege gaat een taalbrief sturen naar Google Earth.
Geen hotdogs aan voetbalvelden
Het schepencollege heeft de aanvraag van een Brusselse marktkramer om tijdens de wintermaanden een standplaats te mogen innemen voor de verkoop van hotdogs, hamburgers en pensen in de Kasteelstraat in Dilbeek en aan het voetbalveld in Groot-Bijgaarden geweigerd. De omgeving rond de voetbalvelden leent er zich niet toe en dergelijke kramen kunnen enkel tijdens georganiseerde activiteiten.
Klacht over nachtwinkel in Groot-Bijgaarden
Een inwoner in de buurt van de nachtwinkel in Groot-Bijgaarden heeft een brief geschreven waarin ze het probleem aankaart van overlast die de nachtwinkel in de Brusselstraat veroorzaakt. Het betreft geluidsoverlast door jongeren die alcohol aankopen (ook minderjarigen) in de nachtwinkel, achterlaten van afval, wildplassen en verkeerd parkeren.
 Het schepencollege wijst er op dat er een werkgroep Leefbaarheid is opgericht die zich met de overlastproblematiek in de omgeving van jeugdclub De Paddestoel bezig houdt. Niet alleen verschillende gemeentelijke diensten en politie, maar ook Jeugdclub De Paddestoel, nachtwinkel, bewoners maken daar deel van uit. Een eerste vergadering is achter de rug.
Recreatiecentrum wordt Keperenberg
De vzw Cultuurcentrum Dilbeek, die de culturele infrastructuur van de gemeente Dilbeek beheert, wil een huisstijl ontwikkelen waarbij elk van de vier vestigingen een grotere bekendheid kan verwerven. In deze context beraadde de vzw zich over de naamgeving van de vier vestigingen. ‘Recreatiecentrum Itterbeek’ werd te lang bevonden en ‘Keperenberg’ wordt als nieuwe naam gesuggereerd, wat de eenheid van de vier vestigingen ten goede komt. Het schepencollege gaat akkoord met de naamswijziging.
Vergunning voor nachtwerk
 Het schepencollege heeft in het raam van de GEN-werken een vergunning toegestaan onder voorwaarden voor het uitvoeren van nacht- en weekendwerk tijdens volgende tijdstippen:
- Nachtwerk:
* van maandag 10/01/2011 tot vrijdag 18/02/2011 van 22.00 tot 07.00 uur.
- Nacht- en weekendwerk:
* van vrijdag 14/01/2011 tot maandag 17/01/2011 van 22.00 tot 07.00 uur.
* van vrijdag 21/01/2011 tot maandag 24/01/2011 van 22.00 tot 07.00 uur.
* van vrijdag 18/02/2011 tot maandag 21/02/2011 van 22.00 uur tot 07.00 uur.
Tijdens die nachtwerken worden de volgende werken uitgevoerd:
- plaatsen van seinmasten langs de sporen
- plaatsen van spoortoestellen in de sporen
- maken van doorsteken onder de sporen
- verplaatsen van de seinketen langs de sporen
Geluidshinder is mogelijk van draaiende motoren van hijskranen, spoorkranen en vrachtwagens.
Aangezien deze werken in de onmiddellijke omgeving van de sporen plaatsvinden is het noodzakelijk dat deze werken ’s nachts en/of tijdens het weekend uitgevoerd worden om de veiligheid van iedereen te garanderen. De werken zijn niet van die aard dat “uitzonderlijke” geluidshinder moet verwacht worden.
Molenstraat Sint-Martens-Bodegem: geschrankte parkeervakken
De gemeenschapsraad van Sint-Martens-Bodegem juicht het voorstel toe voor het aanbrengen van geschrankte parkeervakken in de Molenstraat (gedeelte tussen Wijmenier en Sint-Martinusstraat) als snelheidsremmende maatregel.
Het aanbrengen van deze parkeervakken impliceert wel een verlies van een achttal parkeerplaatsen ten opzichte van de huidige situatie. Het verhogen van de veiligheid weegt volgens de Gemeenschapsraad zeker op tegen het nadeel van het beperkt aantal parkeerplaatsen dat zal sneuvelen.
 De Gemeenschapsraad vraagt te overwegen of er ook parkeervakken kunnen voorzien worden in het gedeelte tussen de Sint-Martinusstraat en de spoorwegovergang. Vooral in de ochtend- en avondspits is er aldaar ook een groot probleem van voertuigen die mekaar moeten kruisen. De raad is tevens de mening toegedaan dat er markeringen mogen komen in het gedeelte tussen de Wijmenier en de Bodegemstraat. Het schepencollege gaat het voorstel laten onderzoeken.
Ophalingen kerstbomen 2011
Voor 2011 hanteert de gemeente dezelfde werkwijze als in 2010 namelijk de ophaling met de vrachtwagens van openbare werken en groendienst samen.
Het personeel van de groendienst zal zorgen voor het verhakselen ervan aan de loods van de groendienst in Schepdaal.
Ophaaldata:
Dilbeek: 10.1.2011
Groot-Bijgaarden: 11.1.2011
Itterbeek + Schepdaal: 12.1.2011
Sint-Martens-Bodegem + Sint-Ulriks-Kapelle: 13.1.2011
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief