DILBEEK - Nog sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Nog sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_nieuw_p200

Bestemmingsplan voor Huisje Mostinckx

Het schepencollege gaat akkoord met het bestemmingsplan opgesteld door de vzw Dilbeeks Erfgoed en Heemkring Bodeghave. Er wordt voorgesteld het huisje als “kijkwoning” te vrijwaren. Het huisje valt te bezoeken onder bepaalde voorwaarden en in kleine groepjes.

In de schuur kunnen kleinschalige activiteiten plaatsvinden: tentoonstellingen, kleine concerten, voordrachten, vergaderingen,… Er wordt voorgesteld dat het beheer, het onderhoud en de exploitatie worden verzekerd door vzw Dilbeeks Erfgoed. De uitbating zou uit handen worden gegeven aan vrijwilligers onder toezicht van Heemkring Bodeghave en BKV. In de schuur is een commerciële uitbating mogelijk, maar die wordt uitbesteed.
Medaille van verdienste voor Bart Decrem
Het schepencollege gaat akkoord om Bart Decrem, een voormalig inwoner van Schepdaal, de medaille van verdienste toe te kennen. De medaille van verdienste wordt toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan een natuurlijke persoon of een rechtspersoon die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze, gedurende langere tijd, belangeloos heeft ingespannen of op enig maatschappelijk terrein een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Bart Decrem maakt in de USA furore met het ontwerp van games en zit nu mee in de raad van bestuur van Disney World.
Budget voor studie feestzaal
In het budget voor volgend jaar is een bedrag opgenomen voor de opmaak van een studie voor het perceel langs de Ninoofsesteenweg, de grond waarop het voormalig gemeentehuis van Dilbeek stond. Er is al een plan uitgetekend met onder meer een feestzaal in de kelderverdieping, een brandweerkazerne en appartementen. Het plan kan in fases uitgevoerd worden. Met dit plan kan de gemeente de situatie opvangen die ontstaat na de verkoop van de zaal Biekorf.
Minder locaties voor stembureaus
Bij de verkiezingen van 13 juni waren er nog 15 locaties voor 35 stembureaus. Het schepencollege brengt het aantal locaties terug wat op het vlak van organisatie en personeelskosten kostenbesparend werkt.
De nieuwe verdeling
•             1 “kieskring” voor Schepdaal:
5 bureaus (70,71,72,73,74) : gemeentelijke basisschool De Klimop.
 
•             1 “kieskring” voor Sint-Martens-Bodegem:
2 bureaus (66,67) : trefcentrum Solleveld.
•             1 “kieskring” voor Sint-Ulriks-Kapelle:
2 bureaus (68,69) : De Kriebel (Alternatieve locatie: La Motte)
 
•             1 “kieskring” voor Itterbeek:
6 bureaus (44,45,55,56,57,58) : recreatiecentrum Keperenberg
 
•             1 “kieskring” voor Groot-Bijgaarden:
5 bureaus (59,60,61,62,63) : sporthal Ten Gaerde
 
•             3 “kieskringen” voor Dilbeek:
6 bureaus (40,41,42,43,53, 54) : Westrand;
5 bureaus (48, 49, 50,51,52) : Jongslag;
4 bureaus (46,47,64,65) : kleuterschool Savio (Alternatief: Saviocentrum).
Er zal niet meer gestemd kunnen worden in de school De Vlinder, de Broederschool wegens vele trappen en kleine lokalen en in de lagere school Don Bosco.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief