DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Toch Groove City

Het dj-festival Groove City gaat dit jaar toch door in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden. Het schepencollege trof een overeenkomst met de organisatoren van dit muziekgebeuren. Vanaf deze editie nemen de organisatoren tweederde van de kosten voor de orde- en hulpdiensten voor hun rekening. De rest betaalt de gemeente Dilbeek. Het schepencollege wilde niet langer opdraaien voor de zware factuur die bij de jongste editie meer dan 20.000 euro bedroeg.
F. Elbersstraat afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer
Het schepencollege gaat akkoord om de Elbersstraat al vanaf het kruispunt met de Kasterlindenstraat af te sluiten voor alle verkeer met uitzondering voor de zwakke weggebruikers en de aangelanden omwille van het feit dat er door de bouwwerken in de Elbersstraat een pijpenkop zal ontstaan.
De gemeente Sint- Agatha - Berchem sluit binnenkort de F. Elbersstraat af voor alle gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de nieuwbouw die projectontwikkelaar Williams er aan het recht zetten is. Er is dus geen verbinding meer mogelijk tussen Dilbeek en Sint- Agatha- Berchem. De rijbaan verandert er in een voetweg.
Wie van Berchem naar Dilbeek of omgekeerd wil rijden, moet voorlopig langs de Kasterlindenstraat en de Emiel Heylensstraat in afwachting van de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de Elbersstraat en de Kasterlindenstraat. Het begin van de Elbersstraat ligt nog op Dilbeeks grondgebied.
Om te verhinderen dat alle verkeer, dat uit Dilbeek komt, terug een aantal meter achteruit zou moeten rijden in deze straat wordt Elbertsstraat al afgesloten vanaf het kruispunt met de Kasterlindenstraat.
Digitale schoolborden
Het schepencollege heeft beslist zes digitale schoolborden aan te kopen voor € 20.799,90 incl. 21% btw voor het gemeentelijk basisonderwijs.
Het elektronisch schoolbord (ook: digitaal schoolbord of digibord), in het (Engels) jargon een "smartboard" (letterlijk "slim bord") vervangt het zwarte schoolbord in de klas, en meer en meer ook het whiteboard op school en kantoor. Op het scherm vooraan worden met een videoprojector, die aangesloten is op een computer (eventueel met internet-aansluiting) beelden geprojecteerd. Ook zijn er videomogelijkheden en is soms geluidsversterking aanwezig. Op het scherm kan extra informatie worden bijgeschreven, en het geheel kan digitaal worden opgeslagen. Naargelang de gebruikte technologie wordt voor het schrijven een speciale pen, of gewoon de vinger gebruikt.
Dilbeek met meer dan 40.000 inwoners
Dilbeek overschreed vorig jaar de kaap van 40.000 inwoners. Uit de bevolkingsgegevens blijkt dat op 31 december 2010 Dilbeek 40.211 inwoners (19.399 mannen en 20.812 vrouwen) telde. In 2009 waren het dat 39.986 inwoners. Nog uit de bevolkingsgegevens blijken volgende statistieken
 
•             Aantal vreemdelingen: 2.861 (1.946 E.U. en 915 niet-E.U.)
•             Aantal geboorten: 371
•             Aantal overlijdens: 381
•             Aantal inwijkelingen: 2.496
•             Aantal uitwijkelingen: 2.261
•             Aantal huwelijken: 133
•             Aantal echtscheidingen: 82
•             Aantal wettelijke samenwoningen: 97
•             Aantal jubilarissen: 52
•             Aantal nationaliteitsverklaringen: 30 + 14 gezinsleden
•             Aantal naturalisaties: 10 + 9 gezinsleden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2011
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief