DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Gemeentehuis_dilbeek_p200
Foto © Gerrit Achterland

Acht klanten bij klachtencoördinator

Amper acht klachten werden in de loop van 2010 ingediend bij de klachtencoördinator over een door de gemeente al dan niet verrichte handeling of prestatie. Deze werden schriftelijk ingediend, hetzij via gewone brief, hetzij via e-mail. De gemiddelde doorlooptijd van deze klachten bedroeg 21 dagen.
Drie klachten gingen over de duur vooraleer werd opgetreden nadat een probleem werd gesignaleerd. Drie gingen over de houding van een personeelslid of een persoon die prestaties verricht voor een instelling waarmee het gemeentebestuur samenwerkt. Eén klacht handelde over een bouwovertreding en één over de naleving van de voorwaarden van een goedgekeurd bestek.
Nieuwe lift voor CC Westrand
De gemeenteraad ging akkoord met het vernieuwen van de liftinstallatie in het cultureel centrum Westrand. De lift in CC Westrand, blok muziekacademie, voldoet niet meer aan de vigerende wetgeving voldoet en is vaak defect.
Retributiereglement recyclagepark aangepast
Naar aanleiding van de bemerkingen van de gouverneur van Vlaams-Brabant zijn er enkele aanpassingen aangebracht aan het retributiereglement van het recyclagepark. 
De volgende artikels werden aangepast
ARTIKEL 2.- De retributie is verschuldigd door het hoofd van het gezin, het bedrijf of de vereniging, waarvan de leden afvalstoffen komen deponeren. De identiteit van de leden van het gezin, bedrijf of vereniging wordt vastgesteld via de identiteitskaart of via een elektronische toegangskaart, uitgereikt door de gemeentelijke milieudienst. Van deze elektronische toegangskaart kunnen volgende groepen gebruik maken: zelfstandigen en kleine KMO’s met vestiging in Dilbeek, in Dilbeek actieve verenigingen en instellingen en nieuwkomers in de gemeente en inwoners zonder elektronische identiteitskaart maar met een geldige verblijfskaart of een document met toelating tot duurzaam verblijf. De kostprijs van deze elektronische toegangskaart bedraagt € 20,00.
ARTIKEL 6.-
Een bijkomende retributie ten bedrage van € 50 is verschuldigd :
Bij niet-contante betaling (d.i. binnen de 10 dagen na aanbieding en vaststelling op het recyclagepark)
ARTIKEL 7.- Conform het algemeen politiereglement Dilbeek kan diegene die de bepalingen van dit retributiereglement overtreedt, voor zover door wetten, decreten, besluiten, algemene of provinciale verordeningen geen straffen of sancties zijn voorzien, bestraft worden met een administratieve geldboete. Onderstaande overtredingen zullen gesanctioneerd worden door een gemeentelijke administratieve sanctie:
• Als de parkbezoeker niet over de weegbrug(gen) is gestapt of gereden maar toch te betalen afval mee had, vastgesteld door de parkwachter
• Indien de parkwachter vaststelt dat niet alle gezinsleden deelnemen aan de wegingen aan de in- en uitgang
• Als de weging op de weegbrug aan de uitgang een groter gewicht aangeeft dan deze aan de ingang
• Indien de parkbezoeker zich toegang heeft verschaft tot het recyclagepark zonder zich aan te melden bij de identiteitscontrole aan de ingang
• Indien de parkbezoeker afvalstoffen deponeert naast een container of in een niet daartoe bestemde container
Onverminderd de mogelijkheid tot het opleggen van een administratieve geldboete, dient de overtreder bij sluikstorten en/of bevuiling van de openbare ruimte de zaken onmiddellijk te reinigen, zo niet houdt de gemeente zich het recht voor het te doen op kosten en op risico van de overtreder.
Kunstwerk van John Cluysenaar aanvaard
De gemeenteraad heeft de schenking van een kunstwerk van John Cluysenaar aanvaard. Anne Cluysenaar, dochter van John Cluysenaar (1899-1986), achterkleinzoon van architect Jean-Pierre Cluysenaar, ontwerper van het gemeentehuis van Dilbeek, bood het schilderij van John Cluysenaar aan aan het gemeentebestuur. De waarde van het schilderij werd niet geschat. Het gaat om het schilderij ‘Abstracte compositie’, olie op doek, grootte 1m62 bij 1m14, gedateerd december 1963.
Wegen- en rioleringswerken in Peter Benoitstraat
Om de wateroverlast aan te pakken worden in de Peter Benoitstraat in Groot-Bijgaarden wegen- en rioleringswerken uitgevoerd. De raming bedraagt € 690.277,43 btw exclusief en valt ten laste van het investeringskrediet TMVW.
Ook werken in Rondebosstraat
Ook in de Rondebosstraat in Dilbeek hebben wegen- en rioleringswerken plaats om de wateroverlast aan te pakken. De raming bedraagt € 191.918,10 waarvan € 42.698,15 btw inclusief ten laste van de gemeente.
De werken gebeuren in het doodlopend gedeelte van de Rondebosstraat vanaf de Molenbergstraat in Dilbeek. Het project omvat de aanleg van een gescheiden stelsel ter hoogte van de laatste woningen waarbij de RWA aangesloten wordt op een rooster richting Smissenboswaterloop. Er wordt tevens een nieuwe DWA-leiding aangelegd tot de laatste woning, waar het afvalwater opgepompt wordt en via een persleiding aangesloten wordt op de gemengde riolering richting Molenbergstraat.
Nieuw politievoertuig
De gemeenteraad ging akkoord met de aankoop van één politievoertuig met striping, type bureelwagen, voor de interventiedienst van de lokale politie Dilbeek, via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De raming bedraagt € 55.000,00 incl. btw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief