Mater Dei WEMMEL en Broederschool GROOT-BIJGAARDEN winnen witloof-wedstrijd

C21

Mater Dei WEMMEL en Broederschool GROOT-BIJGAARDEN winnen witloof-wedstrijd

Editiepajot_dilbeek_wemmel_witloofbox__foto_gerrit_achterland
Broederschool uit Groot-Bijgaarden. - Foto's © PVB
 
Editiepajot_wemmel_dilbeek_witloofbox_foto_gerrit_achterland
Mater Dei uit Wemmel. - Foto's © PVB
 

De scholen Mater Dei uit Wemmel en Broederschool uit Groot-Bijgaarden winnen de provinciale witloof-wedstrijd. Eind 2010 tekenden de Vlaams-Brabantse scholen massaal in voor de witloofbox. Met de box zagen de kinderen in de klas hoe het witloof in het donker groeit. In de begeleidende folder legde Wimmeke Witloof uit hoe de kinderen te werk moesten gaan. Na de oogst gingen de kinderen aan de slag om lekkere recepten klaar te maken met deze typische Vlaams-Brabantse groente.

De hele Mater Dei-school van Wemmel zorgde voor een uitgebreid kookboek. De school bedacht zelfs Wendyke Witloof als hulpje van Wimmeke. De school verdient hierdoor een appeltap en een mand met appels en peren voor elke deelnemende klas.
Klas 2B van juf Liliane van De Broederschool Groot-Bijgaarden maakte een witlooflogboek met observaties en foto's. Zij krijgen een waardebon van 75 euro voor educatieve spelen van Plattelandsklassen.
In het najaar van 2011 wordt de witloofactie herhaald. Dan kunnen de klassen van alle basisscholen opnieuw een gratis witloofbox bestellen om in de klas te ervaren hoe witloof groeit.
"Witloof is een typisch Vlaams-Brabants product", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. "Deze groente is gezond, caloriearm en rijk aan vitaminen. Men kan witloof op verschillende manieren eten: rauw, in salades, gekookt, gestoofd, gewokt of verwerkt in quiche of taart. Maar kinderen en witloof zijn geen evidente combinatie. Kinderen hebben nog meer smaakpapillen en halen daarom vaak hun neus op voor groenten met een wat bittere smaak. Maar kinderen kunnen wel witloof leren eten. Met de witloofbox bieden we scholen en buitenschoolse kinderopvang gratis een handig teeltpakket aan. Wimmeke W. maakt de kinderen en leerkrachten op een speelse manier wegwijs doorheen deze box met teeltmateriaal, een handleiding en lesmateriaal".
Met de witloofbox brengt de provincie witloof op een originele en positieve manier naar de (toekomstige) consument om hen witloof te leren eten en proeven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2011
Gerrit Achterland
PVB
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief