DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Geen elektriciteit in ijskelder Dilbeek

Het schepencollege gaat niet op de vraag van de commissie Erfgoed om in de ijskelder van Dilbeek elektriciteit te voorzien. Het schepencollege volgt daarmee het advies van de Milieudienst die het nut van elektriciteitsvoorziening in een ijskelder betwijfelt, zeker als daarvoor een bijkomende elektriciteitskast moet worden geplaatst. Een ijskelder is niet geschikt om frequent te bezoeken en de vleermuizenpopulatie, die er overwintert, heeft geen behoefte aan verlichting en mag ook niet verstoord worden. Geringe temperatuurverschillen in de kelder kunnen deze al ongeschikt maken als overwinteringsplaats voor vleermuizen. Als er occasioneel toch een bezoek zou plaatsvinden (in zomerperiodes bv.) kan er altijd gebruik worden gemaakt van zaklampen, vindt de Milieudienst.
Geen subsidie voor herbruikbare luiers
Het schepencollege gaat ook niet in op het voorstel van een gezin uit Groot-Bijgaarden om herbruikbare luiers te subsidiëren. Herbruikbare luiers zijn financieel al interessanter zijn dan wegwerpluiers (als je de afvalverwerkingskost meerekent). Maar heel weinig ouders maken gebruik van een dergelijke subsidie (hooguit enkele per jaar).
Geld voor bos in Groot-Bijgaarden
Bij een volgende wijziging van het budget gaat het schepencollege een budget van 25.000 euro inschrijven voor de aanleg van een bos in Groot-Bijgaarden. Het schepencollege gaat namelijk in op de oproep van het Agentschap voor Natuur en Bos om een lokaal aankoop- en bebossingsproject in te dienen. Voor de realisatie hiervan zijn subsidies voorzien uit het bossencompensatiefonds.
Het betreft een subsidie (80 %) voor aankoop van gronden met voldoende garantie dat er op korte termijn een bebossing kan plaatsvinden. Projectaanvragen worden tegen 1 juni 2011 verwacht. Het structuurplan heeft een zone in Groot-Bijgaarden aangeduid voor bebossing (nabij de Groenstraat). Rekening houdend met een aankoop van 5 ha, een aankoopprijs van 2,50 euro/m² en een restfinanciering van 20 % dient er een budget voorzien te worden van 25.000 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief