DILBEEK - Watersnood in Groot-Bijgaarden

C21

DILBEEK - Watersnood in Groot-Bijgaarden

Watersnood_dilbeek_foto_pascale_van_der_kelen
 

De inwoners uit de Taaiboomstraat in Groot-Bijgaarden hadden weeral prijs: De hevige regenval van donderdagavond deed hun kelders voor de zoveelste keer onderlopen. Op een van de vorige gemeenteraden kondigde burgemeester Stefaan Platteau met trots aan dat het waterprobleem tot de verleden tijd behoorde.

Brieven naar het gemeentebestuur blijven zich vanuit Groot-Bijgaarden, met de heer Winsel aan het roer, constant opvolgen. De Wivinaraad die het probleem destijds non-stop aanhaalde had deze man achter de hand gehouden. Tot op heden werd de man continu wandelen gestuurd, kreeg zelfs geen enkel antwoord op de massa brieven.
Massa’s energie hebben Dilbekenaren al verspeeld in dit onopgeloste waterdossier dat zich langzaam over Groot-Dilbeek manifesteert. Men schoof het op de hevige regenval, daar waar de problemen al jaren bestaan. De meeste inwoners worden gewoon niet meer verzekerd tegen de schade. Een teken van goed bestuur ? Neen, want in het meerjarenplan dat men zo gigantisch vindt treft men geen enkele oplossing aan voor het probleem, gewoon aan de kant geschoven als non bestaande
“Het water stond bijna tien centimeter hoog omdat de afvoer op straat het water niet kon slikken”, aldus een boze inwoner uit de Taaiboomstraat.
Het massaal blijven bouwen, zonder de rioleringen te vernieuwen, is zeker mede verantwoordelijk voor het probleem. We mogen ervan uitgaan dat ook andere straten en deelgemeenten onder de wateroverlast te lijden hebben. De betrokkenen mogen dit melden bij het gemeentebestuur bij de waterambtenaar die sinds 1 april (geen aprilvis) is aangeworven. Willy Felix uit de Jozef Mertensstraat, eveneens in Groot-Bijgaarden, belde ons zonet: Heel zijn verdieping stond onder water. De man noteerde al jaren geleden ook grote waterschade. (Bron: www.dilbeek-malcontenten.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Pacale Van der Kelen
Pascale Van der Kelen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief