Oudste in DILBEEK geboren inwoner in het diamant

C21

Oudste in DILBEEK geboren inwoner in het diamant

Editiepajot_dilbeek_diamant_wissinger_foto_gerrit_achterland
De oudste nog in leven geboren Dilbekenaar vierde afgelopen weekend zijn diamanten bruiloft. De jubilaris is tevens een afstammeling van een Oostenrijkse generaal. - Foto © Gerrit Achterland
 

De oudste nog in leven geboren Dilbekenaar Paulus Winssinger vierde samen met zijn echtgenote Suzanne Lahaye hun diamanten bruiloft op het gemeentehuis van Dilbeek. Ze huwden op 2 april 1951 in Sint-Jans-Molenbeek.

Het echtpaar woont in de Vlazendaalstraat in Dilbeek en heeft twee kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. De jubilarissen hebben beiden een carrière in de textielbranche achter de rug. Paul was vertegenwoordiger in mutsen en kousen. Suzanne was ook vertegenwoordigster. De laatste 25 jaar van hun carrière werkte het diamanten echtpaar voor dezelfde werkgever.
Paul en Suzanne waren actieve tennisspelers en speelden daarnaast ook nog respectievelijk hockey en basketbal.
Zoals de familienaam van Paul al doet vermoeden, liggen zijn familieroots in Oostenrijk. Stamboomonderzoek bracht aan het licht dat hij een afstammeling is van een Oostenrijkse generaal.
Paulus Winssinger werd geboren in Dilbeek op 11 mei 1920, zijn vrouw werd negen jaar later geboren in Etterbeek op 9 juli 1929.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief