DILBEEK - Voorontwerp Gysensstraat Schepdaal besproken

C21

DILBEEK - Voorontwerp Gysensstraat Schepdaal besproken

Hoorzitting_gysensstraat_foto_editiepajot
 

Nog dit najaar of ten laatste volgend jaar start de volledige herinrichting van de Gysensstraat in Schepdaal aan de grens met Lennik. Op een hoorzitting toonde het schepencollege en de dienst Openbare Werken samen met het studiebureau Van De Sype aan de inwoners van de Gysensstraat het voorontwerp van de herinrichting van hun straat. Tegelijkertijd met de wegenwerken wordt een nieuw rioleringsstelsel aangelegd.

De inwoners zijn tevreden met de uitvoering van de werken, maar vragen het gemeentebestuur tegelijkertijd een oplossing te zoeken voor het nijpend parkeertekort. De verkeerscommissie gaat zich over dit probleem buigen. De inwoners suggereren onder meer de invoering van een bewonerskaart.
 
De Gysensstraat wordt volledig heraangelegd in grijze betonstraatstenen met een afvoergoot in het midden van de straat. Er komen geen parkeervakken noch bloembakken. Met de nieuwe inrichting van de straat, die aanleunt bij het woonerfconcept, wil de ontwerper (studiebureau Van de Sype) de straat accentueren als verblijfsgebied. Er komt evenmin een keerpunt in de straat, anders moeten er onteigeningen gebeuren.
 
Tegelijkertijd met de wegenwerken vernieuwt het gemeentebestuur de riolering. Die wordt heraangelegd in een gescheiden stelsel waarbij de afvalwaterleiding afwatert richting Ninoofsesteenweg waar aangesloten wordt op de bestaande riolering. De regenwaterleiding watert af van de Ninoofsesteenweg langsheen de Gysensstraat door voetweg nummer 20, waar aangesloten wordt op de bestaande gracht. Van de gelegenheid wordt ook gebruikt gemaakt om de elektriciteit ondergronds te leggen.
 
De werken gaan ongeveer 120 kalenderdagen duren. Tijdens de werken blijven de woningen bereikbaar. De start van de werken is nog niet gekend. Nu volgt de aanpassing van het voorontwerp aan de veelal technische opmerkingen van de bevolking. Nadien komt er een tweede hoorzitting met de presentatie van het definitief ontwerp. Dan volgt de aanbesteding. Alleszins zijn de werken in 2009 achter de rug. Het schepencollege beloofde de inwoners een straatfeest als de werken voltooid zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief