DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Bijkomende kogelwerende vesten voor politie

Het schepencollege gaat akkoord met de aankoop van twintig bijkomende kogel- en meswerende vesten voor een geraamd bedrag van € 18.000 btw inclusief. Deze aankoop moet volstaan om nieuwe personeelsleden gedurende drie jaar van kogelwerende vesten te voorzien. De politie kocht eerder al 57 vesten aan.
Buitenaanleg Huisje Mostinckx
Het schepencollege wacht met de buitenaanleg van het Huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem tot de uitvoering van de herinrichting van de Bodegemstraat. De buitenaanleg wordt nu beperkt tot de aanleg in de onmiddellijke omgeving van het huisje.
Over het latere gebruik van de schuur is nog geen beslissing gevallen. Daarom wordt in de schuur een vloerdoos geplaatst waarop later een toog kan worden aangesloten.
Geen subsidie voor Boke Bijgaarden
Het schepencollege gaat niet in op de vraag van de organisatoren van Boke Bijgaarden hen een subsidie van 5.000 euro toe te kennen. Op het exploitatiebudget van de cultuurdienst is hiervoor momenteel geen ruimte. Vorig jaar vond de eerste editie plaats van Boke Bijgaarden: 3 middagen muziek in het kasteel van Groot-Bijgaarden. In 2011 wordt dit middagfestival opnieuw georganiseerd.
Aanpassingen verkeersdrempels Lange Haagstraat
Binnenkort starten de aanpassingswerken aan de asfaltstroken in aanloop naar de verkeersdrempels in de Lange Haagstraat. Steeds meer inwoners ondervinden ongemak van de huidige situatie. Telkens een vrachtwagen of bus over de drempels rijdt, ondervinden zij trillingen in de woning (vooral op de verdieping). De aanpassing van de asfaltstroken moet daar verandering in brengen.
Toelating nacht- en weekendwerk voor GEN-werken
Het schepencollege heeft onder strikte voorwaarden toelating gegeven voor nacht- en weekendwerk tijdens volgende periodes:
- 16 t/m 21 mei 2011: werken aan bovenleidingen en wegnemen van de voorlopige kabelbrug op de N8. Mogelijke geluidshinder van draaiende motoren van hijskranen en vrachtwagens.
- 6 t/m 18 juni 2011: afbraak vleugelmuren van de bestaande spoorwegkoker. Mogelijke geluidshinder van draaiende motoren van hijskranen en vrachtwagens en hydraulische breekhamers.
- 22 t/m 24 oktober 2011: afbraak bestaande spoorwegkoker. Mogelijke geluidshinder van draaiende motoren van hijskranen en vrachtwagens en hydraulische breekhamers.
De uit te voeren werken zijn niet van die aard dat uitzonderlijke geluidshinder moet worden verwacht. De aannemers houden de overlast zo minimaal mogelijk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief