DILBEEK - Vlaamse Gouden Leeuw voor echtpaar Erkelbout

C21

DILBEEK - Vlaamse Gouden Leeuw voor echtpaar Erkelbout

Familie_erkelbaut_dilbeek_foto_steven_walravens_editiepajot
 

Groot was de verrassing van Herman Erkelbout en zijn echtgenote Annie Burggraeve toen zij afgelopen weekend de trouwzaal op het kasteelgemeentehuis binnenstapten en er een schilderij van Herman zagen ophangen. De viering van hun gouden bruiloft kreeg er meteen een dimensie bij. Herman Erkelbout, geboren in Sint-Genesius-Rode op 25 mei 1926, is al heel zijn leven in de weer geweest met kleur en schilderkunst.

Beroepshalve was hij bij de toenmalige drukkerij van De Standaard Periodica gespecialiseerd in vierkleurendruk. In zijn vrije tijd stond en staat hij thuis achter de schildersezel. Hij en zijn vrouw, Annie Burggraeve, zijn in de Saviowijk gekend als een Vlaams en sociaalgeëngageerd paar en steunpilaar van de Saviowijk.
 Herman en Annie huwden op 24 mei 1958 in Zelzate, waar Annie werd geboren op 4 mei 1932. Het koppel woonde aanvankelijk in Aalst maar vernam door een collega van Herman dat er woongelegenheid vrijkwam in de Rerum Novarumlaan. Het paar verhuisde naar Dilbeek. Annie Burggraeve was aanvankelijk onthaalmoeder, maar toen de kinderen zelfstandig waren, werd ze weer bejaardenhelpster in loondienst.
 
 Het echtpaar kreeg vier zonen, die op hun beurt alweer voor kleinkinderen zorgden.
Het echtpaar draagt Vlaanderen in zijn hart. Schepen van Vlaamse Aangelegenheden Willy Segers overhandigde hen voor de geleverde inspanning de Vlaamse Gouden Leeuw, een penning van het Ijzerbedevaartcomité. Van de schepenen Carine Walravens en Rita Dedobbeleer en burgemeester Stefaan Platteau ontving het echtpaar de gebruikelijke geschenken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 okt 2022

archief