DILBEEK - Dilbeek dient aanvraag in voor uitbreiding van kinderkribbe in Groot-Bijgaarden

C21

DILBEEK - Dilbeek dient aanvraag in voor uitbreiding van kinderkribbe in Groot-Bijgaarden

Kinderdagverblijf__t_bijgaardje
 

 Het schepencollege heeft beslist opnieuw een aanvraag tot uitbreiding van de kinderkribbe ’t Bijgaardje in Groot-Bijgaarden in te dienen. Eerdere aanvragen tot uitbreiding in 2002 en 2006 werden afgewezen. Het schepencollege gaat deze keer in op de oproep van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere, die extra geld aanbiedt aan de gesubsidieerde sector van de voorschoolse kinderopvang. Concreet biedt de minister in Halle-Vilvoorde 74 plaatsen aan voor kinderopvang. In het raam van deze oproep dient de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de vzw Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek in juni een minimumaanvraag van 14 opvangplaatsen in, maar hoopt op een verdubbeling van de huidige opvangcapaciteit van 28 naar 56. 

De bijkomende opvangplaatsen moeten klaar zijn tegen 31 december 2009, maar uiteraard is de bijbouw aan de kinderkribbe ’t Bijgaardje in de Hazelaarswijk in Groot-Bijgaarden binnen die termijn niet haalbaar. Het schepencollege opteert als tussenoplossing voor speciaal uitgeruste containers voor kinderopvang als tijdelijke opvang. De bouw kan niet onmiddellijk starten omdat nog een stukje grond moet onteigend worden. De eigenaar weigert te verkopen tegen de prijs van het schattingsverslag. De overige gronden zijn al eigendom van de gemeente.  De plannen voor een uitbreiding bestaan al maar dateren van 1999. Deze plannen voor de bijbouw moeten aangepast worden aan de hedendaagse normen.
 
De vzw vraagt al jaren een verdubbeling van de opvangcapaciteit van 28 naar 56 in het kinderdagverblijf ’t Bijgaardje. In Dilbeek wordt immers gemiddeld één kind per dag geboren.
 
Tot augustus 2009 zijn alle plaatsen al besproken. In ’t Bijgaardje worden voorlopig enkel kinderen uit Dilbeek opgevangen. Mocht de minister meer dan de gevraagde veertien opvangplaatsen toekennen aan Dilbeek, dan wil de vzw overwegen eventueel kinderen van buiten de gemeente op te vangen. In de kinderkribbe ’t Bijgaardje werken vier kinderverzorgsters voltijds en één halftijds. Zij worden bijgestaan door een halftijdse logistieke helpster. Aan het hoofd staat een pediatrische verpleegkundige. Mocht de minister een verdubbeling van de kinderopvangplaatsen goedkeuren, dan moet uiteraard ook het personeelsbestand verdubbeld worden.
’t Bijgaardje werd rond de eeuwwisseling overgenomen door de gemeente. Voordien heette de kinderkribbe Peuterland. De kribbe kwam er op initiatief van wijlen pastoor Etienne Verhaert en de parochie Sint-Egidius en kende onmiddellijk succes.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief