DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeentehuis_dilbeek
 
Bijkomende werken voor Westrand 
 Bij de vernieuwing van het buitenschrijnwerk van het cultureel centrum Westrand is het noodzakelijk gebleken bijkomend zes ramen en twee deuren te vernieuwen. De totale kost van deze meerwerken wordt geraamd op 15.500 euro + btw. Het ontmoetingscentrum vraagt ook een aanpassing van de inkomdeuren. Westrand zou graag automatisch opengaande deuren hebben. De meerprijs hiervoor bedraagt 8.500, btw excl. Het gemeentebestuur mag volgens het gemeentedecreet prijs vragen aan de aannemer die eerder werd aangesteld voor de vernieuwing van het buitenschrijnwerk. De gemeente gaat ook een brief schrijven naar het toegankelijkheidsbureau met de vraag welke subsidies kunnen worden bekomen voor het plaatsen van automatisch opengaande deuren.
 
 
Horizontale lijnen
Eind vorige maand werd de oplevering van de vernieuwing van de crepi van het cc Westrand opgeleverd. Op het moment van oplevering was de stelling nog niet verwijderd om de crepi en de ramen tot bovenaan de toneeltoren te kunnen bekijken. Na het wegnemen van de stelling blijkt echter dat ter hoogte van de werkvloeren van de stelling zich horizontale lijnen hebben afgetekend. Het gemeentebestuur wil van de betrokken firma een oplossing voor deze horizontale lijnen.
 
Huisje Mostinckx: prijzen tegen september 2008Het gemeentebestuur verwacht tegen half september de prijzen voor de restauratie van het huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem. De aanbesteding mag immers ingezet worden want het dossier is goedgekeurd door het Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2005 werd de restauratie geraamd op € 599.532,64 (waarvan € 583.409,39 subsidieerbaar aan 80 % en € 16.123,25 niet subsidieerbaar).
 
Architect vereist voor overdekking petanqueterreinen
 Het schepencollege wil ingaan op de vraag van Okra Sint-Ulriks-Kapelle om de twee petanquebanen achter het parochielokaal in de Kerkstraat in Sint-Ulriks-Kapelle te overdekken. De bestaande luifel aan de speelplaats van de school De Kriebel kan hiervoor gerecupereerd worden. Tevens vraagt de vereniging een tweede luifel met dezelfde afmetingen bij te plaatsen: totale oppervlakte wordt dan 6,6 m bij 11,5 meter met een hoogte van 3 meter in het midden. De school De Kriebel en VPW Gewest Asse vzw, eigenaar van parochiezaal, hebben geen bezwaren tegen deze constructie indien de wettelijke voorschriften en richtlijnen worden gevolgd en de constructie stevig en voldoende verzekerd is. De plannen zijn er echter getekend door een bouwkundig tekenaar, maar moeten wettelijk getekend worden door een architect. Tevens is een bouwvergunning vereist.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 sep 2022
Marc Sluys | 07 sep 2022

archief