DILBEEK - Speelplaats De Klimop wordt uitgebreid

C21

DILBEEK - Speelplaats De Klimop wordt uitgebreid

De_werken_aan_de_zandbak_zijn_volop_bezig
 
Schepen_de_vliegher_bekijkt_met_architect__aannemer_en_schooldirecteur_de_plannen

Een aannemer is volop bezig met de aanleg van een bijkomende speelplaats achter de turnzaal in de gemeentelijke basisschool De Klimop in Schepdaal. Op die bijkomende speelplaats komt er niet alleen een multifunctioneel sportterrein, maar ook een educatieve waterpartij en een grote zandbak met speciaal zand dat niet aan de kledij blijft kleven. In die zandbak komt ook een speeltuig. Wie van het toestel valt, komt op deze manier nog altijd zacht terecht. Op de bestaande speelplaats vooraan komt een luifel zodat de kinderen kunnen schuilen bij slecht weer. De hele investering kost ongeveer 500.000 euro. Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher verwacht dat de werken tegen het begin van het nieuwe schooljaar af zullen zijn. De schepen bracht een werkbezoek aan de werf.

 De gemeenteschool De Klimop in de deelgemeente Schepdaal heeft sinds 1995 nieuwe schoolgebouwen en een mooie speelplaats gekregen. Die speelplaats paalt aan de verschillende lokalen.
De regelgeving stelt vandaag dat er voldoende schuilmogelijkheden moeten zijn, vandaar dat er in de vakantiemaanden juli-augustus luifels worden geplaatst die palen aan de turnzaal zodat de leerlingen maximale schuilmogelijkheden krijgen.
Ook de jongenstoiletten worden vervangen door een systeem wat de hygiëne en de netheid sterk zal verbeteren.  
 
Achter de turnzaal ligt een grote weide die momenteel omgevormd wordt tot een grote bijkomende speelplaats die in alle omstandigheden kan gebruikt worden. De nieuwe bijkomende speelruimte bevat een verhard gedeelte met voetbal-, vollybal- en basketterrein, bij minder goed weer zijn er de paden en ook de zandbak die gebruikt kan worden en bij droog weer is ook de grote speelweide beschikbaar. Ook worden er verschillende speeltuigen geplaatst die de creativiteit bevorderen.
 
In het vast gedeelte is er een windroos uitgewerkt. Tevens is er op het terrein een waterpartij  uitgewerkt die instaat voor de opvang van het oppervlaktewater en tevens zal gebruikt worden als didactische ruimte in de lessen voor zijn insecten, zijn groen, e.d.
 
Deze inrichting geeft aan de kinderen een groot comfort zodat ze zich tijdens de speeltijden maximaal kunnen uitleven en ontspannen. Voor de ruim 250 leerlingen in de gemeenteschool De Klimop zal dit een oase aan ruimte en ontspanning bieden waardoor het naar schoolgaan nog aangenamer zal zijn.
Het gemeentebestuur heeft voor deze werken € 500 000 uitgetrokken, wat een niet onaardig bedrag is. Hiermee onderlijnt het college zijn vaste wil om in ons onderwijs te blijven investeren, want onze jeugd is de toekomst van morgen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 sep 2022

archief