DILBEEK - De ,,Rik Van Looy’’ van Bodegem in het goud

C21

DILBEEK - De ,,Rik Van Looy’’ van Bodegem in het goud

Editiepajot_dilbeek_goud_de_waele_crabbe_foto_steven_walravens
 

Zaterdag ontving schepen van Burgerlijke Stand Carine Walravens het echtpaar Firmin De Waele en Maria Crabbe op het kasteel-gemeentehuis voor de viering van hun gouden bruiloft. Het echtpaar huwde in 1958 op 8 juni in Bodegem. Het huwelijk werd voltrokken door de toenmalige burgemeester Henri Appelmans. Het was overigens zijn laatste huwelijk dat hij voltrok.

Schepen van Sport Walter Zelderloo herinnerde in zijn toespraak aan de bevlogen jaren van Firmin als wielrenner en hevig supporter van de keizer van Herentals Rik Van Looy. Firmin heeft overigens nog in hetzelfde peloton als Rik Van Looy gereden, want Firmin was een verdienstelijk wegrenner. Hij schopte het tot amateur. Iedereen in Sint-Martens-Bodegem noemde hem de ,,Rik Van Looy van Bodegem’’. Beroepshalve was hij steenhouwer. Firmin was en is nog altijd een verwoed duivenliefhebber.
 Echtgenote Maria Crabbe zorgde voor het huishouden want in de Molenstraat in Sint-Martens-Bodegem werden vijf kinderen verwelkomd. Intussen hebben Firmin en Maria al zeven kleinkinderen. Firmin werd geboren op 6 maart 1933 in Vlekkem (nabij Erpe Mere) en Maria zag het levenslicht op 22 december 1927 in Sint-Martens-Bodegem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief