DILBEEK - Drie ,,piepers’’ voor Guido en Maria

C21

DILBEEK - Drie ,,piepers’’ voor Guido en Maria

Dilbeek_editiepajot_goud_demol_lagrou
 

Guido Demol en Maria Lagrou vierden afgelopen weekend hun gouden bruiloft. Ze wonen al sinds de jaren zestig in de Molenbergstraat in Dilbeek, maar de band met hun West-Vlaamse geboortestreek hebben Guido Demol en Maria Lagrou nooit doorgeknipt.

Guido is een geboren Bruggeling (3 augustus 1932), Maria zag het levenslicht in Torhout op 21 april 1938. Maria stamt uit een gezin met tien kinderen. Het echtpaar heeft drie kinderen en één kleinkind. Guido heeft altijd in De Post gewerkt, waar hij zich opwerkte van loketbediende tot postontvanger. Guido werkte in de kantoren van Molenbeek en Anderlecht.

Maria heeft zich altijd over het huishouden ontfermd. Ze leest graag en houdt veel van muziek. Op de viering op het gemeentehuis kregen ze ook de gelukwensen van de buren van de Molenbergstraat. Guido en Maria gaan nog vaak naar West-Vlaanderen waar hun familie woont. Hun West-Vlaamse afkomst was trouwens de aanleiding voor burgemeester Stefaan Platteau om de lof te zingen van deze provincie. Platteau is ook afkomstig van West-Vlaanderen (Kaster). Maria Lagrou kreeg dan ook drie ,,piepers’’ in plaats van kussen voor haar gouden huwelijksjubileum.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
marc Sluys | 21 mrt 2023

archief