DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek

Fietsen en broeken voor Dilbeekse politie

Met geld van het verkeersveiligheidsfonds koopt de politie van Dilbeek een stadsfiets en een mountainbike aan voor twee agenten die de meeste van hun opdrachten met de fiets uitvoeren. De politie gaat prijs vragen bij drie gespecialiseerde firma’s. De aankoopprijs voor beide fietsen wordt geraamd op 1.800 euro, btw inbegrepen.
 
Eveneens met het geld van het verkeersveiligheidsfonds koopt de politie vier fietsbroeken waterproof en bedrukt met het politielogo en twee fietsbroeken voor de zomerperiode met afritsbare pijpen, eveneens bedrukt met het politielogo. Uit marktonderzoek en uit inlichtingen bij de naburige politiezone AMOW blijkt dat deze specifieke broeken kunnen aangekocht worden bij een firma in Nederland. De totale aankoopprijs voor deze broeken wordt geraamd op 1.100 euro, btw inbegrepen.
 
Hogere kilometervergoeding voor Minden Mobiele Centrale
 
 Het schepencollege stemt in met het voorstel van Taxistop Gent om de kilometervergoeding voor de Minder Mobiele Centrale (MMC) te verhogen van 0,29 naar 0,30 euro. Taxistop stelt die verhoging voor gelet op de stijging van de inflatie tot meer dan 5 % en de sterker gestegen brandstofprijs. Taxistop vraagt daarover de mening van de gemeenten. Eind augustus maakt Taxistop zijn beslissing kenbaar. De MMC Dilbeek is aangesloten bij Taxistop Gent. De plaatselijke MMC’s mogen niet meer km-vergoeding aanrekenen dan bepaald door Taxistop. Zij mogen wel minder aanrekenen. De verhoging van de km-vergoeding wordt doorgevoerd wanneer de meerderheid van de aangesloten MMC’s hiermee akkoord gaat.
 
De reden voor de voorgestelde verhoging ligt voor de hand. In januari 2006 bedroeg de gezondheidsindex 102,82. In mei 2008 was de gezondheidsindex 111,60. Rekeninghoudend met deze cijfers, betekent dit dat een vergoeding van 0,27 euro in 2006, nu stijgt tot 0,289 euro, een vergoeding van 0,28 euro wordt 0,30 euro. De laagste pensioenen kenden dit jaar ook twee keer een indexaanpassing. Daarom is een een maximum km-vergoeding van 0,30 euro per kilometer verantwoord vindt Taxistop.
 
De Dilbeekse chauffeurs ontvangen nu 0,29 euro per kilometer. De gebruiker betaalt 0,27 euro. Het gemeentebestuur past 0,02 euro bij per kilometer. Deze bijpassing werd goedgekeurd door de gemeenteraad van21/11/2006. Gezien het zeer moeilijk was/is om vrijwillige chauffeurs te vinden, werd destijds hiervoor geopteerd. Voor de Dilbeekse chauffeurs zal deze km-vergoeding met 0,01 euro verhogen want zij ontvangen nu al 0,29 euro. De officiële km-vergoeding die op heden wordt gebruikt bij Taxistop is 0,27 euro.
 
Paard Egano geeft naam aan straat
 
 De cultuurraad heeft een nieuwe straatnaam voorgesteld voor de weg tussen
 tussen de Bodegemstraat en de Snikbergstraat: de Eganoweide. Egano is de naam van een paard dat met de Nederlandse ploeg goud won op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het paard kreeg eveneens in 1990 de Belgische titel “Paard van het jaar”. Het paard werd grootgebracht op de weiden van de verkavelaar. Het schepencollege gaat met dit voorstel akkoord.
 
Geen Parijs-Brussel door Dilbeek
 
Gelet op het personeelstekort bij de politie van Dilbeek kan het schepencollege
geen vergunning verlenen voor de doortocht van de wielerklassieker
Parijs-Brussel op 13 september. De politie kan onmogelijk de veiligheid
waarborgen. Voor een veilige doortocht zijn minstens 28 politiemensen
nodig.
 
Vuilbakjes aan skateterrein Dilbeek

Aan het skateterrein achter Westrand worden twee nieuwe vuilbakken geplaatst. De blikvanger die er nu staat is versleten en onlangs beschadigd. Hij is voorlopig wat hersteld maar zal niet lang meer meegaan en het systeem is ook onhandig. Eén vuilbak mag geplaatst worden i.p.v. de blikvanger en één links van het terrein waar jongeren vaak rondhangen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief