DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeentehuis_dilbeek

Wielerwedstrijd Parijs-Brussel toch door Dilbeek     

De organisator van de wielerwedstrijd Parijs-Brussel heeft de gemeente Dilbeek laten weten dat voor de doortocht van deze wedstrijd op het grondgebied van Dilbeek de federale politie 28 tot 29 politieagenten ter versterking stuurt naar Dilbeek. Op die manier kan de gemeente Dilbeek toch een vergunning afleveren voor de wedstrijd. Eerder stuurde de gemeente een weigering naar de organisator omdat in de huidige omstandigheden de politie van Dilbeek niet akkoord kon gaan met de voorgestelde omloop en bovendien kampt met personeelstekort.

 
Anciaux mag niet landen op Roelandsveld
 
Het schepencollege geeft Bloso, de organisator van de Gordel op 7 september 2008, geen toelating voor een bijkomende landingsplaats voor één vlucht van een helikopter. Het betreft een taxivlucht met Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel. Op 7 september zijn er immers drie voetbalwedstrijden op het sportcomplex Roelandsveld. Twee wedstrijden om 9.30 uur  van de scholieren en juniors en om 11.15 uur is nog een wedstrijd van de kadetten van Dilbeek Sport. Het schepencollege wil met het verbod tot landen de veiligheid van de spelers en toeschouwers waarborgen. Voor de gebruikelijke landingsplaats op het voetbalplein aan de Wolfsputten heeft het schepencollege wel een vergunning verleend.
 

Vlaggen gaan naar archief

De vaandels  van het Verbond van de Werkweigeraars en Weggevoerden Groot-Bijgaarden  en het vaandel van de Nationale Strijdersbond van België, afdeling Dilbeek, verhuizen naar het archief van de gemeente. Dat besliste het schepencollege. De vaandels werden geschonken door Roger Gallant en een tijdlang uitgestald in de raadzaal. De Europese Vlag moet de gemeente niet meer opbergen, want ze werd tijdens het Vijverfestival gestolen. De gemeente dient klacht in bij de politie tegen onbekenden.

 

Sanitair gemeentehuis wordt later vernieuwd
 
De vernieuwing van het sanitair in het gemeentehuis wordt samen met de restauratie van het gemeentehuis uitgevoerd. Normaliter zou de vernieuwing vlugger gebeuren, maar de door de sterke overschrijding van de raming besliste het schepencollege de procedure stop te zetten. Er werd slechts 1 offerte ingediend die 30% boven de raming lag. Het lastenboek wordt aangepast  met de nodige voorzieningen voor een toilet voor andersvaliden. Het dossier komt opnieuw voor de gemeenteraad in september.
 
 
Nieuwe verwarming voor muziekacademie Groot-Bijgaarden
 
 
 
De verwarmingsinstallatie in de muziekacademie van Groot-Bijgaarden is een gevaar voor de gebruikers (gevaar voor CO-vergiftiging), zodat een vernieuwing van de complete installatie zich opdringt. Dit werk wordt geraamd op € 24.926, btw incl.
 
 
Dilbeek blijft elektronisch stemmen
 
Het schepencollege heeft beslist dat Dilbeek verder elektronisch blijft stemmen. De dienst verkiezingen van de federale overheid had de gemeente verzocht of ze voor de verkiezingen van 7 juni 2009 ofwel elektronisch ofwel opnieuw met potlood en papier zou stemmen. Het schepencollege kiest voor elektronisch stemmen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief