DILBEEK - Trouwzaal vol voor gouden cafépaar

C21

DILBEEK - Trouwzaal vol voor gouden cafépaar

Editiiepajot_dilbeek_goud_peetermans
 

Nog nooit zat de trouwzaal van het gemeentehuis in Dilbeek zo afgeladen vol als voor de viering van de gouden bruiloft van Petrus Peetermans en Adolphina Scholiers. Dat hoeft ook niet te verwonderen want het echtpaar baatte dertig jaar het café ,,De Koekeren’’ uit in Sint-Martens-Bodegem. Het was en is daarnaast nog altijd actief bezig met het verenigingsleven.

,,Het is een grote dag voor de fanfare en de voetbalclub en bij uitbreiding van heel Sint-Martens-Bodegem’’, zei burgemeester Stefaan Platteau in zijn inleidend woord. ,,Niemand is meer verknocht aan Bodegem’’, voegde schepen van Openbare Werken Walter Zelderloo er nog aan toe. Het echtpaar heeft een groot hart voor de sport en in het bijzonder voor de voetbalclub Daring Bodegem, waar Petrus bij zaterdagwedstrijden nog vaak achter de tap te vinden is.
 
Het café ,,Koekeren’’ werd tachtig jaar gerund door de familie Peetermans, waarvan dertig door Petrus en Adolphina. Zij stonden bekend als immer vriendelijke cafébazen die van plezier maar ook van netheid hielden.
 
Petrus is ook een begenadigd muzikant. Hoeveel activiteiten en mensen fleurde hij niet op met zijn accordeon? Will Tura en Ronny Temmer zijn geen onbekenden voor hem, maar vrienden. Petrus speelde alle bals in zaal Mertens in Dilbeek van 1945 tot 1952. Hij herinnert zich ook nog helder de inhuldiging van burgemeester Verheyden in Dilbeek na de oorlogsjaren.
 
Petrus is een geboren Bodegemnaar. Hij werd er geboren op 27 november 1928. Adolphina zag het levenslicht in naburige gemeente Sint-Ulriks-Kapelle op 19 november 1932. Zij huwden op 22 juli 1958 en wonen nu in de Sint-Martinusstraat.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief