DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeentehuis_dilbeek

Nieuwe computers voor dienst bevolking 

De dienst bevolking van de gemeente Dilbeek krijgt vier nieuwe computers. De programma’s lopen regelmatig vast in de verouderde vaste computers. Er wordt prijs gevraagd bij drie firma’s.
 
 
Dilbeek doet mee aan de Dag van de Armoede
 
Dilbeek doet mee aan de jaarlijkse ,,Dag van de Armoede’’, de werelddag van verzet tegen de extreme armoede op 17 oktober. Voor het uitwerken en het organiseren van de Dag van de Armoede in Dilbeek werd een werkgroep samengesteld met afgevaardigden van het OCMW, de gemeente (preventiedienst, sociale dienst en de bibliotheek), het CAW, Welzijnsschakels, Welzijnszorg, de sociale raad, de seniorenraad en de provincie Vlaams-Brabant.
 
Het doel is om op 17 oktober aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek in het algemeen en mensen bewust te maken van het feit dat er ook in Dilbeek mensen in armoede leven. Armoede is niet enkel een individueel, maar ook een structureel probleem. Het thema waarrond dit jaar wordt gewerkt, is het doorprikken van de clichés, de vooroordelen die bestaan over armoede en mensen die in armoede leven.
 
De werkgroep opteerde ervoor om drie acties uit te werken:
 
De witte lakens-campagne:
Geknoopte witte lakens staan symbool voor het aanknopen van de strijd tegen de armoede. Een foto van een straat met geknoopte witte lakens is tevens het symbool van de nationale campagne. Het doel is om in Dilbeek op zoveel mogelijk plaatsen witte geknoopte lakens uit te hangen (aan de lakens worden slogans gehangen om de mensen in kennis te stellen van deze symboliek). De lakens zouden opgehangen worden rond 16 oktober en weggehaald worden rond 21 oktober 2008.
 
Een vormingsmoment:
RCI – 17 oktober van 11u30/12u30 tot ±15u30.
Het vormingsmoment richt zich tot alle dienst- en hulpverleners die in Dilbeek actief zijn en die in hun functie regelmatig in contact komen met mensen in armoede.
 
Seniorenraad
De Dag van de Armoede valt dit jaar samen met de start van de Dilbeekse      seniorenweek. In overleg met de voorzitter van de seniorenraad zal er bij de opening van de seniorenweek een stand van het OCMW zijn en een video met getuigenissen gespeeld worden.
 
 
Dertig straten doen mee aan ,,Ontmoet elkaar op den trottoir’’
 
Momenteel doet een tiental buurtcomités mee, goed voor meer dan dertig straten en meer dan 1.500 woningen mee aan het gemeenschapsvormend project ,,Ontmoet elkaar op den trottoir’’. Dat is een project van ,,Dorp met toekomst’’ dat voor dit project voor Dilbeek 2.500 euro uittrekt. De cultuurdienst van de gemeente en enkele vrijwilligers schreven hier voor in.
 
 Het project heeft plaats op 30 augustus. De bedoeling is de mensen weer op straat te krijgen om zo de sociale cohesie van wijken en buurten te verstevigen.
 
Alle buurtcomités of straten mogen meedoen en verzorgen binnen hun straat/wijk hun eigen activiteiten. Deze gaan van het houden van een barbecue, tot petanque, stoelendans, volksspelen, muziek maken, …
 
De logistieke vragen van de verschillende buurtcomités (tafels, stoelen, vervoer, afsluiting straten) worden afgehandeld door de gemeente.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief