Jan Bruneel uit DILBEEK is top-20 finalist Dunlop Drivers Cup 2008

C21

Jan Bruneel uit DILBEEK is top-20 finalist Dunlop Drivers Cup 2008

Editiepajot_dilbeek_dunlopcup
 
Editiepajot_dilbeek_dunlopcup__1_
Editiepajot_dilbeek_dunlopcup__2_
 

Jan Bruneel (kleine foto) meldde zich begin maart met meer dan 2600 andere raceliefhebbers aan voor de Dunlop Drivers Cup 2008. Hij mocht als één van de 150 uitverkorenen meedoen aan de voorronde en is nu één van de 20 finalisten van de Dunlop Drivers Cup. De jongeman uit Dilbeek maakte dermate veel indruk op jurylid en racepiloot Bas Leinders, dat hij zich overtuigend geplaatst heeft voor de finale op 24 oktober. Dan strijden alle finalisten op het racecircuit van Zolder voor de fraaie hoofdprijs: de mogelijkheid om een racelicentie te halen én deel te nemen aan één wedstrijd van de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup 2009.

De Dunlop Drivers Cup wordt dit jaar voor de 2de keer in België georganiseerd. Het grote aantal inschrijvingen voor deze zoektocht naar nieuw autosporttalent toont aan dat autosport meer dan ooit leeft in België. Dunlop, die de Drivers Cup met MINI JCW en AutoGids/Moniteur Automobile/AutoWereld organiseert, wil aan Belgen met een hart voor autosport, de mogelijkheid geven om hun droom te verwezenlijken. Deelname aan de Dunlop Drivers Cup kan namelijk het startschot betekenen van een échte autosportcarrière.
 
Bas Leinders is jurylid
Jan Bruneel treedt nu in de voetsporen van andere jonge wolven. Hij behoorde tot de 150 gelukkigen die mochten deelnemen aan de Dunlop Drivers Cup-voorronde, eind juni in Brussels Kart. Jan Bruneel was tijdens het karten, op de racesimulatoren en tijdens de behendigheidsproeven dermate goed op dreef, dat jurylid en racepiloot Bas Leinders hem met 19 andere deelnemers selecteerde voor de eindfinale. Deze spannende eindstrijd vindt plaats op 24 oktober op het racecircuit van Zolder.
 
Hoog niveau
Volgens Bas Leinders, dit seizoen actief binnen de FIA GT met het team van Gillet Vertigo en presentator F1 Grand Prix bij RTBF, geven de deelnemers van de Dunlop Drivers Cup 2008 blijk van een zeer hoog niveau. “Ik heb hele snelle deelnemers gezien’’, vertelde Bas na afloop. “Maar het gaat niet alleen om snelheid. We kijken ook naar wagenbeheersing, doorzettingsvermogen en of de rijder persoonlijkheid en uitstraling heeft. Wat dat betreft denk ik dat we op 24 oktober een heel spannende finale te zien krijgen.’’
 
Fraaie prijzen
De winnaar van de Dunlop Drivers Cup 2008 ontvangt een unieke prijs. Hij krijgt een persoonlijke raceopleiding door Bas Leinders en krijgt op de koop toe de gelegenheid om een racelicentie te behalen. Als kers op de taart mag hij deelnemen aan één wedstrijd van de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup 2009! Maar er zijn nog meer mooie prijzen te winnen: naast een set Dunlop SP Sport Maxx TT banden (met stuurprecisie dankzij Kevlar), kunnen de deelnemers ook gratis bandensets, AEZ-velgen en DTM-tickets winnen.

Meer info: www.dunlopdriverscup.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief