DILBEEK - Schepen Walter Zelderloo wordt voorgedragen als député

C21

DILBEEK - Schepen Walter Zelderloo wordt voorgedragen als député

Editiepajot_dilbeek_walter_zelderloo
 
Editiepajot_dilbeek_wlter_zelderloo_kopken

Schepen van Openbare Werken, Verkeer en Sport Walter Zelderloo wordt door de liberale fractie van de provincieraad voorgedragen als opvolger van Wiske Ockerman in de deputatie. Op de provincieraad van 9 september volgt de officiële aanstelling. Zolang blijft hij schepen in Dilbeek. Een schepenambt is niet verenigbaar met een zitje in de bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant.

Walter Zelderloo is 59 jaar jong. Hij woont zijn hele leven al in Sint-Martens-Bodegem waar hij in zijn jeugd deel uitmaakte van de chiro, de toen nog bestaande jeugdclub en vele sportverenigingen. Hij was ook een actief voetballer bij Itna Itterbeek. Al even trouw als aan zijn dorp, is Walter aan zijn werkgever. Hij werkte steeds bij BMW Vandeperre in Sint-Pieters-Leeuw als verkoopsmanager.
 
Zijn politieke carrière startte in 1988 op vraag van burgemeester Stefaan Platteau. De dochters van beide politici hadden mekaar beter leren kennen op een skireis en zo leerden de vaders ook elkaar beter kennen. Walter Zelderloo nam de eerste maal deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in 1988 en werd onmiddellijk verkozen als gemeenteraadslid. Ook in 1994 bij de gemeenteraadsverkiezingen werd Walter Zelderloo verkozen. Vanaf 1997 werd hij ook voorzitter van de VLD in Groot-Dilbeek.
 
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 en 2006 stemde de bevolking Walter Zelderloo in het schepencollege, waar hij al die tijd bevoegd was voor openbare werken en verkeer.
 
Samen met burgemeester Stefaan Platteau en ereburgemeester Jef Valkeniers werd Walter Zelderloo door zijn partij vaak gesolliciteerd voor de regionale en nationale verkiezingen.
 
 
Provincie
 
De provincie is voor Walter Zelderloo vertrouwd terrein. Vanaf 1994, de start van de autonome provincie Vlaams-Brabant, zetelt hij in de provincieraad. Sinds 2000 is Walter Zelderloo ook ondervoorzitter van de provincieraad. Vorig jaar werd hij ook gedelegeerd bestuurder van de intercommunale Haviland.
 
Walter Zelderloo is gehuwd en heeft drie kinderen.
 
Opvolging
 
Wie Walter Zelderloo opvolgt in het schepencollege, beslist de VLD-afdeling van Dilbeek volgende week.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief