FEITEN

C21

FEITEN

Pictogramfeitengoed

Autoradio’s gestolen
TOLLEMBEEK - Woensdag werd tijdens de nacht ingebroken in vier voertuigen die geparkeerd stonden aan de openbare weg te Tollembeek. Twee diefstallen gebeurden in de Statiestraat één in de Flieterkouter en in één voertuig op de Plaats. De dader(s) verschaften zich toegang door een zijruit in te slaan of het portierslot te forceren. Telkens werd de autoradio gestolen. Van de dader(s) geen spoor.

 
Dieven slaan toe
DILBEEK - In de Suikerbergstraat in Dilbeek werd woensdag door de politie een diefstal in een woning vastgesteld. Er werd o.a. kledij en geld gestolen.
In de Noordkustlaan in Groot-Bijgaarden werd woensdag een diefstal van ijzerwaren vastgesteld.
Nog woensdag werden drie diefstallen met braak vastgesteld in een appartementsgebouw gelegen aan de Nieuwe Gentsesteenweg. Er werden o.a. geld en juwelen gestolen.
Ook werden vier diefstallen uit voertuigen vastgesteld. Twee feiten werden vastgesteld in de Geraardbergsestraat, één in de Zonlaan en één in de Eksterstraat.
 
Grote diefstal van computermateriaal verijdeld
SINT-PIETERS-LEEUW – Donderdag om 02.15 uur werden de Leeuwse politiediensten verwittigd van een diefstal met braak in de firma DGP aan de Bergensesteenweg. Dit is een verdeelcentrum van computermateriaal. De interventieploeg gaat onmiddellijk ter plaatse. De ploegen van Halle en Beersel komen eveneens in bijstand. De daders namen echter de vlucht in een ongekende richting. Er werd eveneens een speurhond ingezet maar de daders bleven spoorloos. Er werd een gat in de zijmuur gemaakt om het gebouw te betreden. Aan de binnenzijde van deze opening stond een grote hoeveelheid computermateriaal klaar om getransporteerd te worden. Door de interventie van de ploegen is de buit zeer gering, maar wat er werd gestolen, kon nog niet met zekerheid bepaald worden.
 
 
Informatici en financiële experts met politiedroom gezocht
BRUSSEL, 28/08/2008. – De Politie werft dit jaar informatici en financiële experts aan. Na het volgen van een opleiding tot hoofdinspecteur zullen deze specialisten ingezet worden in de strijd tegen informaticacriminaliteit of economische en financiële criminaliteit. Momenteel zijn 30 plaatsen vacant.
Je bent in het bezit van een diploma informatica of in de financiële sector? Een loopbaan als politieambtenaar spreekt je wel aan? Wij hebben misschien de job waar u al lang van droomt.
De Politie is namelijk op zoek naar 30 specialisten in informatica en economie en financiën. Nadat zij geslaagd zijn in de opleiding tot hoofdinspecteur, zullen zij speurder worden in hun eigen specialisatie.
De plaatsen zijn vacant en te bekijken op www.jobpol.be . Inschrijven kan tot en met woensdag 17 september 2008.
30 speurders gezocht
Momenteel zijn er 18 plaatsen voor gespecialiseerde rechercheurs-informatici vacant, 9 plaatsen voor Nederlandstaligen en 9 voor Franstaligen. Deze specialisten zullen onderzoeken voeren over computercriminaliteit. Het gaat om misdrijven als hacking, oplichtingen en fraude op het internet… Deze toekomstige politieambtenaren zullen tewerkgesteld worden in Brussel bij de Federal Computer Crime Unit (centrale dienst van de Federale Politie) of in een gerechtelijk arrondissement bij de Regional Computer Crime Unit.
Er zijn ook 12 plaatsen (6 Nederlandstalig, 6 Franstalig) vacant voor specialisten economie, financiën en/of fiscaliteit. Na het volgen van de politieopleiding zullen zij de strijd aanbinden tegen financiële, economische en sociale misdrijven zoals corruptie, witwassen en BTW-fraude.
Ernstige informaticacriminaliteit en economische en financiële criminaliteit zijn prioriteiten in het Nationaal Veiligheidsplan 2008-2011.
Profiel
Kandidaten moeten de Belgische nationaliteit hebben en minimum 18 jaar zijn bij aanvang van de opleiding. Ze moeten ook in het bezit zijn van het vereiste diploma.
Enkele voorbeelden van diploma’s die in aanmerking komen voor deze gespecialiseerde aanwerving: bachelor in informatica, in industriële of economische wetenschappen, marketing, handelswetenschappen,…
Selectie en opleiding
De selectieprocedure bestaat uit vier proeven en vangt meteen na de inschrijving aan. Een inschrijvingsformulier is te verkrijgen op het gratis nummer 0800-99.505 of op de website www.jobpol.be. De plaatsen zijn vacant voor vrouwen en mannen. De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 17 september 2008.
De geselecteerde kandidaten zullen hun opleiding in maart 2009 aanvangen. De opleiding tot hoofdinspecteur duurt ongeveer 15 maanden. Bij aanvang van de opleiding kan een aspirant-hoofdinspecteur met een bijzondere specialisatie rekenen op een netto maandloon van ongeveer 1.500 euro.
De Directie van de Rekrutering en van de Selectie rekruteert op permanente basis kandidaat-inspecteurs van politie. Kandidaten moeten een middelbaar of een gelijkwaardig diploma hebben. Die inspecteurs kunnen na hun opleiding in een politiezone of bij de federale politie werken. Ze kunnen zich ook specialiseren tot ruiter, hondengeleider, speurder, lid van de Speciale Eenheden,… de keuze is groot!
Bovendien zijn er actueel ook 20 plaatsen voor commissarissen vacant. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor personen met een licentiaat of masters diploma (of gelijkwaardig). De inschrijvingen voor deze aanwerving lopen nog tot 17 september 2008.
Meer informatie over deze aanwervingen (inschrijvingsvoorwaarden, lijst met geldige diploma’s of het verloop van de proeven) vind je op de website van de Directie van de Rekrutering en van de Selectie www.jobpol.be  .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2008
Marc Sluys
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 okt 2022

archief