DILBEEK - Herman Schoon neemt afscheid als voorzitter van Neos

C21

DILBEEK - Herman Schoon neemt afscheid als voorzitter van Neos

Editiepajot_schoon_dilbeek
 

In aanwezigheid van burgemeester Stefaan Platteau en schepen van Sociale Zaken en Senioren Rita Dedobbeleer heeft NEOS, het Netwerk van Ondernemende Senioren, op het gemeentehuis van Dilbeek afscheid genomen van Herman Schoon (76). Hij is de medeoprichter en eerste voorzitter van de afdeling in Dilbeek. Herman Schoon geeft de fakkel door. Hij en zijn vrouw Lieve werden gehuldigd en bedacht met bloemen en geschenken.

Voorzitter van de Seniorenraad en ondervoorzitter van NEOS, Jules Claikens, ging in zijn toespraak even terug naar de beginperiode van NEOS, dat toen CRM heette. CRM stond voor Club van Rustenden uit de Middengroepen.
 
Neos ontstond 27 jaar geleden uit de Unie van Zelfstandige Ondernemingen UNIZO. NEOS telt momenteel over de vijf provincies meer dan 26.000 leden en in Vlaams Brabant meer dan 2. 600. NEOS is momenteel de snelst groeiende seniorenvereniging in Vlaanderen en groepeert zowel ex-kaderleden als ex-zelfstandigen.
 
Op 17 februari 1998 startte NEOS Dilbeek. Medeoprichter was Herman Schoon en hij werd meteen de eerste voorzitter.
 
Onder zijn voorzitterschap evolueerde het ledenaantal van 48 in 1998 over 60, 78, 91 107, 120, 122, 137 145, 158, naar 164 leden op dit ogenblik. Heel wat   interessante voordrachten, gezellige uitstappen, leerrijke reizen, ontspannende wandelingen werden in die periode onder zijn impuls voorbereid en aangeboden.
 
Jules Claikens kende hem spontaan de titel van “Praeses Honoris Causa” of in meer verstaanbare taal “Erevoorzitter-Medeoprichter. Wie Herman Schoon opvolgt, wordt later beslist.
 
In hun respectieve toespraken refereerden burgemeester Platteau en schepen Dedobbeleer aan de inzet van Herman Schoon voor de senioren, die in Dilbeek een vierde van de bevolking uitmaken. Zij betrokken ook de echtgenote van Herman, Lieve, in de hulde voor haar jarenlange onvoorwaardelijke steun. Burgemeester en schepen wensten Herman en zijn echtgenote nog ,,at multos annos’’ toe.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief