DILBEEK - "Dag van Dilbekenaar" overweldigend succes

C21

DILBEEK - "Dag van Dilbekenaar" overweldigend succes

Editiepajot_dag_van_dilbeek
 
Editiepajot_dilbeek_dag
Editiepajot_dilbeek_dag__2_
Editiepajot_dilbeek_dag__1_
 

De Dag van de Dilbekenaar, een initiatief van de handelaars aan de Ninoofsesteenweg in Itterbeek, is een groot succes geworden. De handelaars maakten met hun initiatief promotie voor de verkeersveiligheid in het algemeen maar vooral in Dilbeek. De vele Dilbekenaren die afzakten naar de Ninoofsesteenweg kregen leuke attenties zoals een bandenspanningsmeter en een fluovestje die de veiligheid bevorderen. De hele actie kreeg de steun van het gemeentebestuur.

Om 8 uur ‘ s ochtends kwamen de eerste wagens al. Nog voor burgemeester Stefaan Platteau en eerste schepen Carine Walravens het startschot konden geven, stond er al een rij wachtenden tot op de Ninoofsesteenweg. Wegens de drukte maakte Carwash Wash 'n Go gebruik van een dubbele wachtrij voor de gratis wasbeurt.
 
De enthousiaste gezinnen ontvingen gratis een bandenspanningsmeter en een profielmeter dewelke werd aangeboden door Banden Peeters. Bio Planet gaf iedereen een bon voor gratis fles Bio fruitsap. Bij Audi Bruynseels en My Way kon men terecht voor een gratis lederen voetbal en een erkend fluo jasje. Wash 'n Go deed er nog een ruitendoekje bovenop. De carwash diende op volle kracht te draaien om de massa te kunnen verwerken. Tegen de middag waren er al 250 wagens gewassen.
 
 's Middags kwam het promo team van Coca Cola langs. Deze deelde ruim 1.200 blikjes cola uit. Daar de hemel opklaarde en de zon tevoorschijn kwam, werd het in de namiddag nog drukker. Om 18 uur werden de laatste wagens gewassen en werd het event gesloten met meer dan 600 wagens op de teller - een geweldig succes van en voor de Dilbekenaren voor een veiliger verkeer. 
 
 
Feiten en getallen over Dag van Dilbekenaar
 
         616 wagens of een 2.4km lange rij auto's
 
         800 bandenspanningsmeters
 
         250 veiligheidsjasjes
 
         150 lederen voetballen
 
         1.200 blikjes cola
 
         700 ruitendoekjes
 
         215.000 liter water verbruikt waarvan 90% herbruikt werd
 
         1,6% van alle Dilbekenaars kwamen langs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief