VLAAMS-BRABANT - Nieuwe gezichten in de provincie Vlaams-Brabant: gedeputeerde Walter Zelderloo en raadslid Gwenny De Vroe

C21

VLAAMS-BRABANT - Nieuwe gezichten in de provincie Vlaams-Brabant: gedeputeerde Walter Zelderloo en raadslid Gwenny De Vroe

Editiepajot_walter_zelderloo_en_gwenny_de_vroe
 

Vandaag werd in de provincieraad van Vlaams-Brabant het ontslag aanvaard van gedeputeerde en raadslid Wiske Ockerman. Haar opvolger in de deputatie, Walter Zelderloo (foto links), werd op voordracht van de liberale fractie, officieel aangesteld. Gwenny De Vroe (foto rechts) uit Kampenhout doet haar intrede in de provincieraad.

Walter Zelderloo was tot voor kort ondervoorzitter van de provincieraad en schepen van Openbare Werken, Verkeer en Sport in de gemeente Dilbeek.
Walter Zelderloo woont in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek), is 59 jaar, gehuwd en heeft drie kinderen. Zijn politieke carrière startte in 1988, wanneer hij verkozen werd als gemeenteraadslid in Dilbeek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 en 2006 stemde de bevolking Walter Zelderloo in het schepencollege, waar hij al die tijd bevoegd was voor openbare werken en verkeer.
De provincie is voor Walter Zelderloo vertrouwd terrein. Vanaf 1995, de start van de autonome provincie Vlaams-Brabant, zetelt hij in de provincieraad. Sinds 2000 is Walter Zelderloo ook ondervoorzitter van de provincieraad. Vorig jaar werd hij ook gedelegeerd bestuurder van de intercommunale Haviland.
Als gedeputeerde neemt hij de bevoegdheden van zijn voorgangster over.
 
Wiske Ockerman wordt als raadslid opgevolgd door partijgenote Gwenny De Vroe. Gwenny De Vroe is 29 jaar en woont in Kampenhout. Sinds 2001 is ze er schepen voor milieu, buitenschoolse kinderopvang, cultuur, jeugd en emancipatiebeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief