DILBEEK – Tom behaalt brons op de Memorial Van Damme

C21

DILBEEK – Tom behaalt brons op de Memorial Van Damme

Editiepajot_dilbeek_memorial_dilbeek_foto_steven_walravens
 
Editiepajot_dilbeek_memorial_dilbeek_2_foto_steven_walravens

Vorige week vrijdag werd in het Koning Boudewijn stadion de Memorial Van Damme georganiseerd. Voor vele atletiek fanaten zal dit een onvergetelijke gebeurtenis geweest zijn. Denk maar aan het afscheid van Kim Gevaert. Maar voor de 12-jarige Tom uit Dilbeek was dit niet het enige onvergetelijke moment. Ter promotie van sport voor kinderen met een fysieke handicap in het algemeen en de werking “To Walk Again” in het bijzonder, organiseerde de Memorial voor de eerste maal een 100m in een rolstoel voor -16 jarige. Tom kaapte de bronzen medaille weg.

Op vijfjarige leeftijd heeft kanker het leven van Tom grondig veranderd. Zijn ruggengraat is aangetast en hij geraakt verlamd in de onderbenen en heeft last van spasmen. Hij geneest van kanker, maar moet wel verder leven met veel ongemakken.
 “Gelukkig is er Sporta” zegt vader Frank Loobuck, “dat samen met To Walk Again, veel organiseert voor kinderen zoals Tom.  Het moment van de glorie speelde zich af om half zeven bij de start van de meeting. Klaar voor de wedstrijd en volg ongeduld wachten de jonge tieners Sofie, Jurn, Dominick, Jens, Tom, Stijn en Hanne het startschot af.
Tom kaapte de bronzen medaille weg.  Hij had er voor geoefend tijdens zijn  Sportakamp "Wheels on fire", maar had nooit durven dromen om derde te worden.  Hij is superfier op zijn prestatie en toonde maandag aan de ganse klas (1Ae in Sint-Angela, Ternat) zijn medaille.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief