DILBEEK - Gemeenteraadsbeslissingen

C21

DILBEEK - Gemeenteraadsbeslissingen

Editiepajot_gemeenteraad

De volgende beslissingen werden genomen op de gemeenteraad van dinsdag 9 september:

Schepen Zelderloo dient ontslag in
 
Schepen Walter Zelderloo diende bij het begin van de raadszitting zijn ontslag in als schepen van Openbare Werken, Verkeer en Sport. Eerder op de dag had hij zijn eed afgelegd als député van de provincie Vlaams-Brabant. Een schepenambt mag wettelijk niet gecombineerd worden met de functie van député. Walter Zelderloo blijft wel gemeenteraadslid. Zederloo bedankte de raad en al wie met hem in zijn carrière als politicus in Dilbeek heeft samengewerkt. Op de gemeenteraad van 21 oktober wordt zijn opvolger als schepen van Openbare Werken, Verkeer en Sport Luc Deleu voorgedragen.
 
Zuster Lutgardis ereburger van Dilbeek
 
Zuster Lutgardis wordt na Jacky Duyck de tweede ereburger van de gemeente Dilbeek. Eerwaarde Zuster Lutgardis is voorzitster van de Unie van Europese verenigingen van Hoge Oversten, een organisatie die 400.000 religieuzen uit heel Europa vertegenwoordigt. Door haar inzet en haar jarenlange ervaring met het onderwijs en de opvang van jongeren heeft zij invloed uitgeoefend op de Dilbeekse samenleving en hebben haar prestaties een internationale uitstraling gekregen. Daarom wordt haar het ereburgerschap van de gemeente Dilbeek toegekend. E.Z. Lutgardis Craeynest, geboren op 5 oktober 1938 en wonende in de Brusselstraat 289 te 1702 Groot-Bijgaarden heeft in een brief de voordracht aanvaard. Zuster Lutgardis Craeynest is afkomstig uit het West-Vlaamse Marke en stamt uit een bakkersgezin.
 
Gemeentehuizen Itterbeek en Schepdaal te koop
 
Bij het opstellen van de gemeentelijke meerjarenplanning werd de verkoop van verschillende delen van het gemeentelijk patrimonium vooropgesteld. In uitvoering van dit meerjarenplan, werden in het gemeentebudget 2008 onder meer inkomsten ingeschreven van de verkoop van:
- oud gemeentehuis en schoolgebouw, Keperenbergstraat in Itterbeek
- bouwgrond, Geraardsbergsestraat in Schepdaal
- oud gemeentehuis, E.Eylenboschstraat in Schepdaal.
 
 Het gemeentebestuur verwacht de volgende inkomsten van de eigendommen:
-           bouwgronden Geraardbergsestraat Schepdaal: € 247.894
-           administratief gebouw Itterbeek (gemeentehuis en oud-schoolgebouw): € 1.115.521
-           administratief gebouw Schepdaal (gemeentehuis): € 743.681
 
 
Ramingen aangepast voor huisje Mostinckx en renovatie kasteelgemeentehuis
 
Omdat de goedkeuring voor het bekomen van subsidies van de Vlaamse Gemeenschap drie jaar op zich liet wachten, moesten de ramingen voor de restauratie van het huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem, het vernieuwen van het sanitair in de kelderverdieping in het gemeentehuis van Dilbeek en de renovatie van het dak en de gevels van het gemeentehuis aangepast worden. De dossiers voor de betrokken restauraties werden opgemaakt in 2005.
 
Voor het huisje Mostinckx bedroeg de raming in 2005 € 708.215,92, btw inclusief, waarvan € 689.196,84 subsidieerbaar aan 80 % en € 19.046,07 niet subsidieerbaar. De ontwerper heeft deze raming geactualiseerd conform de huidige marktprijzen en vastgesteld op € 708.215,92 btw inclusief.
 
Het dossier voor de vernieuwing van het sanitair in de kelder van het gemeentehuis kende hetzelfde verloop. De geactualiseerde raming bedraagt € 96.600, inclusief btw. Het sanitair in de kelder van het gemeentehuis is verouderd en in slechte staat. Aangezien dit sanitair ook zeer frequent gebruikt wordt door bezoekers, is het aangewezen het een grondige opfrisbeurt te geven. Het is tevens een ideale gelegenheid om een toilet voor rolstoelgebruikers te voorzien in het gemeentehuis. De nodige werken zijn te omvangrijk en te gespecialiseerd om met eigen personeel uit te voeren, zodat een procedure moet worden gevoerd.
 
 Idem dito voor de renovatie van het dak en de gevels van het gemeentehuis van Dilbeek. In 2004 bedroeg de raming bedroeg € 1.015.345,17 btw inclusief.
De ontwerper stelt de nieuwe raming vast op € 1.263.291,88 btw inclusief, waarvan € 1.215.853,68 subsidieerbaar aan 80% en € 46.438,20 niet-subsidieerbaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief