SCHEPDAAL - Valentino Chocolatier lanceert het Brasser bier

C21

SCHEPDAAL - Valentino Chocolatier lanceert het Brasser bier

Editiepajot_dilbeek_schepdaal_hoge_foto_brasserbier_foto_ingezonden
ingezonden foto
 

Valentino Chocolatier lanceert Brasser, het eerste Belgische bier dat de perfecte match vormt met donkere chocolade. Met deze lancering wil Valentino de Belg laten kennismaken met een ongerepte wereld waarin nieuwe bier-chocoladecombinaties onbegrensd zijn. Het chocolade-pairingbier en de bijhorende donkere chocolade zijn vanaf vandaag te koop in de Valentino-verkooppunten.

De keuze voor een chocolade-pairingbier
“Food pairing” is een steeds populairdere techniek in de culinaire wereld. Met dit procedé wordt gezocht naar uitgelezen smaakcombinaties, waarbij alle ingrediënten optimaal tot hun recht komen. In dezelfde sfeer groeit de laatste jaren steeds meer interesse voor “food & drink”-pairing. Met het ‘paren’ van bier en chocolade, wil Valentino Chocolatier het perfecte huwelijk bezegelen tussen twee Belgische topproducten: bier en donkere chocolade.
Wat is het Brasser-bier?
“Den Brasser” is een bier van 6,5% alcohol van hoge gisting op fles. Het is een roodbruin bier dat werd gebrouwen om perfect te matchen met donkere chocolade. Het volmondige karakter leunt hier dan ook volledig bij aan, samen met de complexe aroma’s die vanuit de gisting werden gevormd. Zo ontstaat een subtiel samenspel van toetsen van vanille, rozijnen, karamel en granen. Brasser is een bewaarbier dat evolueert naarmate het ouder wordt. Het bier is naar eigen recept gebrouwen bij Brouwerij Anders.
De trend van food- en drinkpairing
Restaurants sprongen al jaren geleden op de kar van voeding- en wijnpairing. Vandaag staat voeding- en bierpairing steeds vaker op de culinaire kaart. De trend heeft onder meer te maken met de stijgende vraag naar streekproducten, waarbij restaurants teruggaan naar de eerlijke gerechten ‘van bij ons’. Het bijpassende streekbier serveren is slechts een kleine stap verder. De tijd dat bier enkel volks was ligt intussen ver achter ons. Vandaag is bier even nobel en complex als wijn en is het dus in staat om geweldige gerechten te vergezellen.
 Willy Roelandts: “Met deze lancering willen we de bourgondische Belg uitnodigen om te experimenteren met smaken. We beschikken over topproducten op zowel bier- als chocoladevlak. Door te zoeken naar perfecte smaakcombinaties tussen bier en chocolade, zetten we de deur open naar ongekende nieuwe horizonten, waarbij talrijke chocolade(dessert)- en biercombinaties mogelijk worden. We richten onze pijlen niet enkel naar het gastronomische milieu, maar naar iedereen die nieuwsgierig is om nieuwe smaken te ontdekken: van topchef, over hobbykok naar alle jonge en zich jong voelende mensen die genot hoog in het vaandel dragen.”
Hoe werkt de pairing?
-        Schenk het bier in.
-        Laat donkere chocolade smelten in je mond.
-        Spoel de chocolade door met een stevige slok Brasser-bier.
Het Brasser-momentum
Het ‘paren’ van chocolade en bier is niet enkel een kwestie van smaak. Deze pairing nodigt de consument ook uit om op een ontspannen en gezellige manier zelf te experimenteren met smaak: in familieverband, met vrienden, thuis, op restaurant, …. Een chocolade-bierparing is een unieke ervaring die nog meer smaakt wanneer hij wordt gedeeld. ‘Den Brasser’ en de donkere chocolade staan origineel op een dessertkaart, maar kunnen ook uit de kelder gehaald worden bij tal van andere gebeurtenissen, zoals Kerstmis, verjaardagen, Valentijn, enz. Klik hier voor enkele van onze Brasser-pairingsuggesties.
Het ontstaan
Sven Deman (Valentino Chocolatier) is de bedenker van het Brasser-bier. Sven: “Ik startte mijn culinair parcours als chocolatier-banketbakker. Het vervolmaken van mijn koksopleiding was de volgende stap. De interesse voor het gerstenat begon tijdens mijn eerste horeca-ervaring (als cafébaas bij Café Red) en mondde uit in een ware passie. Dankzij mijn opleiding tot bierkenner kon ik eindelijk zelf met smaken aan de slag. Bij het proeven van bestaande chocoladebieren miste ik de harmonie waarbij zowel het bier als de puurheid van de chocolade tot hun recht kwamen. Met de techniek van het pairen wilde ik beide smaken versterken, waardoor de smaakervaring nog intenser wordt. Bij Valentino Chocolatier kreeg ik de kans om twee schitterende Belgische topproducten, bier en chocolade, bij elkaar te brengen en het pairingbier Brasser onder de doopvont te houden.”
Naam “Brasser”
De naam Brasser werd bekend als pseudoniem voor Paul De Valck (1937-2001), de Vlaamse cartoonist die jarenlang zijn handtekening plaatste onder de cartoons in Het Nieuwsblad en De Standaard. De originele Brasser-tekening op het etiket is van zijn hand en is de verpersoonlijking van het goede leven in het Pajottenland.
Praktisch
•       Ingrediënten: brouwerij, gerstemout, gist, hop.
•       Smaakpallet: Het Brasser-bier heeft een volmondig karakter met toetsen van vanille, karamel, rozijnen en granen.
•       Beschikbaar in flessen van 75 cl (om te delen)
•       Prijs: 4,75 € / fles
•       Te koop bij de verkooppunten van Valentino Chocolatier
Over Valentino
Valentino is een 100% Belgische chocolatier die handgemaakte chocoladeproducten produceert voor een breed publiek. Het team van 25 gepassioneerde chocolademakers produceert jaarlijks 300.000 kg kwaliteitspralines, tabletten en chocoladefiguren voor verdeling in binnen- en buitenland. Het bedrijf Valentino én zijn productaanbod kenmerken zich door vakmanschap en creativiteit.
Valentino werd in 1978 opgericht door zaakvoerders Willy Roelandts en Leen De Leener. Het bedrijf neemt een belangrijke plaats in als producent van prijsvriendelijke artisanale chocolade. Valentino is de enige Belgische niet-industriële chocoladeleverancier die minstens één nieuw product per maand lanceert.
 Valentino wil de klant verwennen met creatieve en smaakvolle chocoladegeschenken en -ervaringen die hem helpen om van het leven te genieten. Valentino beschikt hiertoe over 60 verkooppunten, verspreid over heel België. In de winkels kunnen consumenten en bedrijven terecht voor chocoladeproducten én (bedrijfs)geschenken, voor elke gelegenheid, ongeacht het seizoen.
Het chocoladegamma bestaat uit meer dan 80 chocoladevariëteiten: van room- en hazelnootpralines, ganaches en fondantcrèmes tot verpakte (likeur)pralines en tal van andere chocoladespecialiteiten. De “chocolate gifts” bestaan uit een uitgelezen gamma geschenkmanden samengesteld uit diverse artisanale chocoladeartikelen, authentieke streekproducten en inspirerende geschenkcollecties.
Valentino wil de beste onderneming in de chocolade- en geschenksector worden en zo een duurzame en winstgevende groei realiseren.
De Valentino-winkels
U vindt een overzicht van de winkels op www.valentinochocolade.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2013
Hilda Renders
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief