REGIO - Victor Delo wint fietsverlichtingsset

C21

REGIO - Victor Delo wint fietsverlichtingsset

Fietsersbond_080919_m_van_acker_editiepajot_1
 
Fietsersbond_080919_m_van_acker_editiepajot_2_1_
Op de 25-km route van de laatste Gordel, met vertrekpunt vanuit Dilbeek, konden de deelnemers dankzij de Fietserbond de historische watermolen van Pede bezoeken. De molenaar gaf niet alleen uitleg er waren ook demonstraties. Tevens kon men er ook ligfietsen, elektrische fietsen en kinderkarren bewonderen. Aan de Fietsersbondstand kon je een Reelicht fietsverlichtingsset winnen ter waarde van 40 euro. Deze fietslichtjes werken op inductie. Er zijn dus geen dynamo of batterijen voor nodig. 

De gelukkige winnaar is Victor Delo uit Sint-Pieters-Leeuw - Proficiat!
 
Tegelijk wil de Fietsersbond, nu het stilaan vroeger donker wordt,  nogmaals het belang van goede fietsverlichting onderstrepen. Ook reflectoren, fluostrips of een -jasje maken dat fietsers sneller opvallen in het drukke verkeer.
 
De belangrijkste boodschap aan alle weggebruikers blijft steeds "zorg dat je goed uitkijkt als je de baan op gaat, want zonder uitkijken zie je niet (tijdig) wat er aan komt" aldus de fietsersbond. Het meest gehoorde excuus bij een aanrijding luidt immers: "oeps, had je niet gezien!" Wat zoveel betekent als "'k heb niet goed gekeken!". Ook de snelheid aanpassen aan de verkeerssituatie zorgt voor minder ernstige ongevallen. 
 
Om licht filosofisch te besluiten "rij niet roekeloos en hou er je verstand bij"
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2008
Didier Decooman
Marc Van Acker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief