DILBEEK - Zes gemachtigde opzichters aangesteld

C21

DILBEEK - Zes gemachtigde opzichters aangesteld

Editiepajot_dilbeek_gemachtigde_opzichters_foto_steven_walravens
 

Door de uitstekende samenwerking tussen politie, pwa en preventiedienst beschikt Dilbeek sinds het begin van dit schooljaar over zes bijkomende gemachtigde opzichters. De nieuwe gemachtigde opzichters werden deze namiddag op het gemeentehuis door burgemeester Stefaan Platteau aangesteld.

 
 De nieuwe gemachtigde opzichters zijn:
         Bonnet Martine
         Boeykens Danny
         Wouters Patrick
         Van Der Sype Linda
         Pletinckx Martine
         Pauwels Linda
 
 Zij worden ingezet aan de Dilbeekse scholen in functie van hun woonplaats en verplaatsingsmogelijkheden.
 
 De politie en gemeente waren al langer vragende partij voor bijkomende gemachtigde opzichters. Tot nog toe waren er enkel gemachtigde opzichters aan de Broederschool in Groot-Bijgaarden, Regina Caeli in Dilbeek, Klavertje Vier in Bodegem en de kleuterschool in Savio. Maar in Dilbeek zijn nog meer scholen en het verkeerstoezicht aan die andere scholen vergde en vergt veel energie en mankracht van de politie. Een veilige schoolomgeving is immers een grote prioriteit in de politiezone en past in het actieplan voor het verkeer. Door de bijkomende gemachtigde opzichters wordt de politie ontlast.
 
Het hele verhaal van de zes gemachtigde opzichters begint in mei toen afgevaardigden van de scholen in de werkgroep verkeer verzochten om bijkomende gemachtigde opzichters. Hoofdinspecteur en operationeel verantwoordelijke voor het verkeer bij de politie van Dilbeek, Pascal De Klerck, nam in overleg met de preventiedienst contact met het pwa, waarop een tijd later alle langdurige werklozen werden uitgenodigd voor een infodag. Dit initiatief wekte belangstelling en eind augustus kregen de kandidaten één dag theorie en een cursus EHBO van het Rode Kruis Vlaanderen. De eerste schoolweken begonnen de kandidaten gemachtigde opzichters onder begeleiding van de politie aan de praktijk. Vandaag werden ze definitief aangesteld.
 
Interesse?
 
Gelet op de vele scholen in Dilbeek, blijven bijkomende gemachtigde opzichters
Welkom. Wie interesse heeft, kan zich melden bij Brigitte Jacobs van het pwa op het nummer 02 568 07 16. Rond de jaarwisseling volgt een nieuwe opleidingssessie. De gemachtigde opzichters krijgen per gepresteerd uur een cheque van het pwa.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief