Silence Days VC Groot DILBEEK een succes

C21

Silence Days VC Groot DILBEEK een succes

Editiepajot_dilbeek_silence_day_ingezonden_foto
ingezonden foto
 

Het voorbije weekend was het uitzonderlijk stil op en rond de voetbalvelden waar de jeugd van VC Groot Dilbeek een wedstrijd speelde. VC Groot Dilbeek pakte immers uit met de ‘Silence Days’, een primeur voor het Belgische voetbal.

De ‘Silence Days’ willen ouders, supporters, afgevaardigden en trainers even doen stil staan bij het toenemend verbaal geweld op en rond het voetbalveld. Daarom werd aan iedereen die een wedstrijd van de jeugd van VC Groot Dilbeek bijwoonde, gevraagd niet te roepen of commentaar te geven op spelers en scheidsrechters. Er moest stilte heersen.. En dat is uitzonderlijk goed gelukt.
“Voetbal is emotie en dan is het heel moeilijk om een hele wedstrijd stil te blijven. Maar de supporters en trainers hebben hun best gedaan en het is vrij stil geweest tijdens de wedstijden van onze jeugd. Ik wil iedereen hiervoor van harte danken,” zegt initiatiefnemer Peter Hellinckx van de Cel Opleidingen van VC Groot Dilbeek.
Peter Hellinckx hoopt dat de actie vele voetbalsupporters heeft doen beseffen dat zeker bij de jeugd het spelplezier voorop moet staan. “Voetbal moet voor de kinderen een feest zijn. Een spel waar ze onbevangen in kunnen opgaan. Helaas wordt al te vaak al van de eerste wedstrijd heel veel druk op de schouders van de jonge spelertjes gelegd. Dat moet eruit.”
Hellinckx hoopt dat de volgende jaren steeds meer ploegen in het weekend rond 11 november Silence Days organiseren. “Niet toevallig hebben we het weekend net voor Wapenstilstand gekozen voor onze eerste Silence Days. De Silence Days willen ook een wapenstilstand op en rond het voetbalveld bewerkstelligen. Onze voornaamste doelstelling is weer een positieve sfeer rond het jeugdvoetbal creëren. Een beetje meer stilte kan daarbij helpen.”
Voor meer informatie:
Peter Hellinckx
Algemeen sportief manager
0475808743
p.hellinckx@skynet.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 17 mei 2023

archief